pnl, dolj, candidati, prezenti, stafan stoica

pnl, dolj, candidati, prezenti, stafan stoicaVineri, 19 iunie, la sediul PNL Dolj a avut loc o conferință de presă susținută de Ștefan Stoica – președintele PNL Dolj, Ionuț Stroe – ministrul Tineretului și Sportului, senatorul Mario Ovidiu Oprea – președintele PNL Craiova, deputatul Nicolae Giugea – candidatul PNL pentru funcția de primar al Municipiului Craiova și consilierul județean Alexandru Gîdăr – candidatul PNL pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Dolj. 

Președintele PNL Dolj, Ștefan Stoica, i-a prezentat pe cei doi candidați liberali la alegerile locale: ”Biroul Permanent Județean Dolj al PNL a luat decizia, în luna martie, de a susține doi colegi la alegerile locale – Nicolae Giugea la Primăria Craiova și Alexandru Gîdăr la Consiliul Județean Dolj. Domnul Giugea este profesor universitar, are experiență vastă, a fost prefect, secretar de stat, președinte la ADS. Pentru funcția de președinte al Consiliul Județean Dolj venim în fața dumneavoastră cu profesorul Alexandru Gîdăr, om cu experiență în învățământ și administrație. Aceste decizii s-au luat cu unanimitate de voturi, iar decizia a fost validată de Biroul Permanent Național al PNL.” a spus liderul liberal.

Ștefan Stoica a mai spus că au început discuțiile cu reprezentanții opoziției locale pentru a găsi o formulă de alianță electorală: ”În mod sigur alegerile vor fi în toamnă și încercăm să găsim o formulă pentru a îndeparta PSD-ul din Primăria Craiova și din Consiliul Județean Dolj”.
Deputatul Nicolae Giugea, candidatul PNL la funcția de Primar al Craiovei a afirmat: ”În momentul de față, Craiova este o feudă pe persoană fizică a familiei Olga-Manda și noi vom schimba asta”. Candidatul liberal a salutat poziția exprimată de Adrian Prîsnel în mediul online pentru a stabili un candidat comun: ”Sper că în curând să ieșim în conferință comună pentru a anunța candidatul alianței care va îndepărta PSD-ul de la conducerea orașului”.

Nicolae Giugea a prezentat Hotărârea de Guvern prin care au fost aprobați indicatorii tehnico-economici pentru reabilitarea Colegiului Național “Carol I”  și a Operei Române Craiova. ”Reabilitarea va dura 30 de luni, deci putem spune că numărătoarea inversă a început” a declarat Nicolae Giugea, care a mai adăugat că este unul dintre obiectivele pentru care s-a bătut de când a intrat în Parlament.
Candidatul PNL la funcția de președinte al CJ Dolj, Alexandru Gîdăr a declarat că este onorat de această nominalizare. ”Suntem o echipă unită care dorește să schimbe ceva în județ. Vrem să facem și la noi ceea ce s-a întâmplat în Ardeal, în județele conduse de liberali. Vrem să ne ridicăm la nivelul lor, pentru că avem și resurse și posibilități” a completat Alexandru Gîdăr.

Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului s-a referit la impozitarea pensiilor speciale. ”A fost un proiect pe care PNL și l-a asumat și am reușit să îl ducem la bun sfârșit. Am schimbat și statutul Parlamentului pentru a putea reechilibra situația pensiilor speciale.” a spus ministrul Ionuț Stroe. El a mai menționat că reabilitarea Colegiului Național “ Carol I“  a fost un proiect pe care PSD l-a tot tergiversat, iar PNL-ul a reușit să îl pună în mișcare.

”Veți vedea că după restaurare clădirea va fi un etalon în orașul nostru. Craiova mai are multe clădiri care trebuie reabilitate și sunt sigur că în mandatul domnului primar Giugea acest lucru se va face.”

La rândul său, senatorul Mario Ovidiu Oprea, președintele PNL Craiova a reiterat susținerea totală a organizației municipale pentru cei doi candidați liberali, Nicolae Giugea și Alexandru Gîdăr și a prezentat o serie de măsuri luate de Guvernul Orban pentru sprijinirea economiei.

,,În această perioadă Guvernul Orban a luat 50 de măsuri fiscale de sprijin. Ultimele sunt adaptate la această perioadă de alertă și sunt menite să asigure păstrarea locurilor de muncă în economie. Printre acestea se numără: Prelungirea scutirii de obligația plății impozitului pentru anumite domenii economice; Extinderea acordării de bonificații pentru plata impozitului pe veniturile microîntreprinderilor și prelungirea suspendării calculului de dobânzi și penalități de întârziere; Operatorii economici care plătesc până la data de 25 iulie impozitele aferente trimestrului al doilea și cei care achită până la data de 25 octombrie impozitele aferente trimestrului al treilea vor beneficia de o bonificație de 10% din impozitul datorat ;

Firmele din domeniul HORECA vor fi scutite de plata impozitului specific pentru o perioadă suplimentară de 90 de zile care se adaugă la perioada anterioară de 60 de zile,, a declarat senatorul liberal.
În încheierea conferinței de presă, Mario Ovidiu Oprea a făcut referire la decizia ministrului Educației și Cercetării, Monica Anisie, de a aloca 31 de milioane de lei pentru 375 școli în vederea amenajării grupurilor sanitare și asigurarea de utilități pentru acestea, suma fiind transferată prin intermediul inspectoratelor școlare județene.

Biroul de presă al PNL Dolj

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.