raluca turcan, coruptie, romania

Vicepremierul Raluca Turcan sustine ca angajarea răspunderii în Parlament cu privire la alegerea primarilor în două tururi de scrutin este cea mai bună soluție.

”Este cea mai bună soluție pentru a pune în aplicare voința oamenilor, în condițiile în care PSD ține blocat în Parlament de mai bine de 2 ani de zile proiectul PNL.

Folosim această procedură parlamentară de adoptare pentru că a devenit necesară creșterea reprezentativității primarilor. Există acum primari care și-au ocupat funcția dintr-un singur tur, cu numai 14% din numărul total de alegători.

Angajarea răspunderii permite Parlamentului să intervină în forma finală a legii, prin depunerea de amendamente.
Administrațiile locale rezultate în urma scrutinului din acest an vor funcționa mai eficient. Primarii aleși în două tururi, cu o reprezentativitate mai mare, vor putea colabora mai eficient cu consiliile locale care funcționează după regula majorității.

De asemenea, vicierea procesului electoral prin intermediul ”vizei de flotant” nu va mai fi posibilă. Persoanele care au obținut reședința cu mai puțin de 3 luni înaintea datei alegerilor vor vota la secția unde sunt arondate, conform adresei de domiciliu. Această prevedere spulberă instrumentele baronilor roșii, care făceau vize de flotant cu puțin timp înainte de momentul votului, deturnând rezultatul.
Nu ne oprim aici cu angajările de răspundere. Urmărim, cu fiecare zi, prin această guvernare, să punem în practică ce am promis oamenilor.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.