motiune, cenzura, psd

 PSD a depus motiune impotriva Guvernului Orban, dupa ce Guvernul şi-a angajat răspunderea pe proiectul privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin, a anunţat preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, preşedinte interimar al PSD.

„Noi dorim să treacă moțiunea de cenzură. Constituțional există posibilitatea de a se ajunge la anticipate dacă trece moțiunea, dar sunt pași mulți. Nimeni în UE nu și-a permis să încalce recomandări ale Comisiei de la Veneția și ale CCR cu 6 luni înaintea alegerilor. E o linie roșie a democrației”, a susținut Ciolacu.

Pentru a trece moţiunea de cenzură este nevoie de voturile favorabile a 233 de parlamentari. PSD are 198 de parlamentari şi UDMR – 30, în total fiind 228 parlamentari care ar vota pentru.

”Aşteptăm votul la moţiunea de cenzură. Suntem pregătiţi pentru orice situaţie. Cei care depun moţiunea sunt nişte oameni politici care şi-au dat măsura lipsei de valoare prin modul în care au guvernat în ultimii trei ani”, a declarat Ludovic Orban.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.