Joi, 30 ianuarie, a.c., în jurul orei 11.10, jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Dolj, aflaţi în timpul executării unei acţiuni pe linia combaterii comercializării fără drept a produselor accizabile, în zona Pieţei Centrale, din Craiova, au depistat o persoană de sex feminin care deţinea, în trei plase, mai multe pachete de ţigări.

La vederea jandarmilor, aceasta a abandonat cele trei plase şi a schimbat direcţia de mers încercând să părăsească zona unde se afla, drept pentru care jandarmii au procedat la oprirea şi stabilirea identităţii acesteia.

Fiind întrebată cu privire la pachetele de ţigări deţinute, fără marcaj fiscal legal, numita I. V., în vârstă de 51 de ani, din Craiova, nu a putut să justifice provenienţa acestora şi a recunoscut că nu posedă astfel de documente.

Persoanei în cauză i-au fost întocmite actele de sesizare a organelor de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „deţinerea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia”, faptă prevăzută şi pedepsită de Legea 86/2006 privind Codul Vamal.

Întreaga cantitate de 7.400 ţigarete va fi predată pe bază de proces-verbal reprezentanţilor Direcţiei Regionale Vamale Craiova, iar dosarul va fi înaintat organelor competente pentru continuarea cercetărilor.

Compartimentul Informare, Relaţii Publice şi cu Publicul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.