”Este evident de ce ministrul Sănătăţii, Victor Costache, este ţinta unei amplu atac şi a unei campanii de fake-news: reforma liberală pe care o propune pentru sistemul de sănătate i-a deranjat pe „băieţii deştepţi” care îşi văd ameninţate interesele.

Liberalizarea sistemului de Sănătate nu este făcută în beneficiul unui sistem sau al altuia, ci în beneficiul pacienţilor, pentru ca aceştia să aibă acces la o gamă cât mai largă, cât mai performantă şi cât mai modernă de servicii medicale. Principiul care stă la baza proiectului ministerului Sănătăţii, aflat în dezbatere publică, este că banii trebuie să urmeze pacientul. Acolo unde merge o persoană care plăteşte asigurări de sănătate, acolo trebuie să fie urmat şi de banii de la Casa de asigurări de Sănătate.

Este dramatic că unii ar prefera să stăm la coadă în spitalele de stat supra-aglomerate, uneori chiar cu preţul vieţii, în timp ce ei au buzunarele pline.Contribuabilul cinstit care îşi cere drepturile, după ce a cotizat 10 sau 15 ani la sistemul de sănătate este cel mai mare coşmar al mafiei din sănătate. De ce să nu avem dreptul să ne alegem medicul şi serviciul medical în care avem încredere, iar serviciile să-i fie decontate din fondul de sănătate? Pentru că îşi pierd funcţiile bănoase din sistemul de stat?

Pentru că nu mai pot pretinde şpăgi? Pentru că pesediştii preferă să rămână captivi unei gândiri comuniste, etatiste şi care dispreţuieşte şi descurajează iniţiativa privată? Aceasta este logica întregii campanii lansate împotriva liberalizării serviciului medical şi de fapt, împotriva oamenilor cinstiţi care plătesc taxe şi impozite şi vor să aibă posibilitatea de a-şi alege unde se tratează. Reforma sistemului de sănătate trebuie susţinută în continuare de întreaga opinie publică, nu ne putem lăsa intimidaţi de „băieţii deştepţi” care ar prefera să moară alţii în spitale, doar ca să rămână ei cu buzunarele pline.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.