DUMITRU MĂNESCU, consilier municipal:”Racordarea la rețeaua de distribuție gaze trebuie să se facă în aceleași condiții pentru toți cetățenii Craiovei!”

Oricât de dezvoltat este un oraș, el nu poate fi considerat cu adevărat dezvoltat dacă își lasă o parte din cetățeni în urmă.

Comunităților din cartierele mărginașe ale Craiovei trebuie să li se acorde aceleasi conditii ca si celor din centrul orasului. Dacă locuitorii din centrul orașului au acces la rețeaua de distribuție operată de Distrigaz Sud fără costuri suplimentare atunci pentru locuitorii din Mofleni, Bariera Vâlcii, Popoveni, etc. trebuie sa fie acelasi regim.

Noi considerăm că distribuitorul de gaze poate suporta cheltuielile de extindere a rețelei pe toate străzile și aleile orașului(E.ON și Engie controlează autoritar furnizarea de gaze în regim reglementat pentru populație, cu o cotă de piața cumulată de aproape 93% în septembrie anul trecut, potrivit celor mai recente date publice ale ANRE (44,02% – E.ON, 48,81% – Engie), fiind și cei mai mari operatori de rețele de distribuție a gazelor din România, prin subsidiarele Delgaz Grid și Distrigaz Sud Rețele.

Primăria Craiova trebuie să se implice în rezolvarea problemei, nu sa asiste pasiv la discriminarea cetatenilor din zonele marginase. Primăria trebuie să reprezinte cetățenii în relația cu operatorii de servicii care își desfășoară activitatea pe teritoriul orașului. Dacă nu poate convinge operatorul să suporte cheltuielile ( așa cum ar fi normal, pentru că acesta își va recupera sigur cheltuielile în viitor din încasările de la consumatorii racordați la rețea), trebuie să se implice în extinderea rețelei pe toate străzile și aleile, ca partener al operatorului.

Primaria Craiova trebuie să suporte împreună cu operatorul cheltuiele de extindere a rețelei de distribuție a gazelor, din bugetul local, să discute cu autoritățile centrale pentru a obține facilități pentru operator astfel încât să-l cointereseze în realizarea investițiilor, să acceseze fonduri europene pentru extinderea rețelei de distribuție gaze. Nu să arunce noi poveri pe spatele unor oameni, majoritatea cu posibilitati financiare reduse.

BIROUL DE PRESĂ PMP DOLJ

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.