nicolae giugea

nicolae giugeaCandidatul PNL la Primaria Craiova, Nicolae Giugea, sustine ca RAT Craiova se indreapta cu pasi repezi pe urmele Termo Craiova, adica spre insolventa si, inevitabil, spre faliment. Liberalul spune ca in perioada în care Olga îl înjura de zor pe Florin Câțu, cumnatul ei se ducea cu căciula în mână la ANAF milogindu-se să fie păsuit.

”RAT se pregătește de insolvență?

În ultimul raport al Primarului prezentat în Consiliul Local, Genoiu s-a lăudat cu minunatele realizări ale RAT Craiova sub ocârmuirea lui Sorin Manda, cumnatul ”duamnei”.

În realitate situația RAT nu este deloc roză, așa cum se laudă administrația pesedistă, ba chiar este critică.

La 31.12. 2018 RAT avea datorii de 17,5 milioane lei. Peste un an, pe 31.12.2019 datoriile au crescut la 20 de milioane de lei. Așa arată managementul ”performant” al lui Sorin Manda. Din această sumă 9,5 milioane reprezintă obligații restante față de bugetul de stat și al asigurărilor sociale. Cu alte cuvinte angajații RAT trebuie să știe că vor avea o mare surprinză la pensie pentru că RAT nu le plătește sumele cuvenite. În timp ce Olga se bate cu pumnul în piept că vrea să crească pensiile oamenilor, cumnatul ei îi lasă pe angajații RAT fără pensii. Asta da familie social-democrată!

În martie 2020 RAT Craiova a făcut o eșalonare cu ANAF pentru 5 milioane de lei, sume datorate bugetului de stat. În perioada în care Olga îl înjura de zor pe Câțu, cumnatul ei se ducea cu căciula în mână la ANAF milogindu-se să fie păsuit. Rezultatul – nu a plătit niciun leu din această datorie, chiar și după eșalonare, și acum suma s-a dublat.

Anul trecut RAT a contactat o linie de credit de 3 milioane de lei pentru a putea funcționa. Suma fiind insuficientă, în aprilie Primăria a aprobat ca RAT să suplimenteze linia cu 2 milioane de lei.

În 25 iunie 2020, primăria a aprobat un alt împrumut de 6 miloane de euro de la BERD cu o dobândă între 2 și 2,25 peste EURIBOR. Contractul este semnat de RAT și de Primărie. Pentru a face o comparație, Guvernul PNL pe care Olga îl tot critică s-a împrumutat cu o dobândă totală de 2,7%.
La 30.06.2020 RAT Craiova avea doar la furnizori datorii de 7 milioane de lei, iar din datoriile la stat nu a plătise un leu.
Formula managerială este după se vede simplă – la RAT se trăiește din datorii și pe banii Primăriei. Nu e de mirare că din cifra de afaceri totală a RAT Craiova, 65% reprezintă subvenții.

Dacă RAT Craiova va continua să trăiască din împrumuturi, și nu își va plăti datoriile, are toate șansele să o ia pe urma Termo Craiova care se zbate de ani buni în insolvență și este aproape de faliment”, scrie Nicolae Giugea, pe pagina de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.