Parisul este unul dintre puținele orașe ale lumii care exercită o atracție incredibilă asupra oricărui turist. Este locul în care revii cu plăcere de fiecare dată și de unde nu mai vrei să pleci niciodată. 

Dar ce face Parisul să fie atât de special încât toată lumea să tânjească după el? Muzeele, restaurantele, oamenii sau atmosfera pariziană unică? Descoperă, în continuare, pentru ce este atât de faimos “orașul luminilor” și de ce trebuie să respiri aerul de acolo cel puțin o dată în viață!

 

Iată 6 motive pentru care trebuie să vizitezi cel mai romantic oraș din lume

 

  • Cafenelele pariziene sunt cele mai fermecătoare din lume.

 

Cafenelele cochete de pe trotuarele Parisului reprezintă unul dintre principalele motive pentru care trebuie să vizitezi acest oraș fantastic. Nu există un mod mai potrivit de a-ți petrece o dimineață relaxantă decât la una dintre mesele rotunde, cu scaunele îndreptate către trecători, citind o carte sau, pur și simplu, urmărind agitația și freamătul orașului. 

Aceasta este una dintre cele mai frumoase experiențe pe care le poți trăi în Paris, indiferent de vreme sau de persoana care îți este alături. Tot ce trebuie să faci este să te așezi confortabil, să-ți savurezi cafeaua și să privești viața prin ochii parizienilor.

 

 

  • Croissantul, vinul și brânza cu mucegai au cel mai bun gust în Paris.

 

 

Francezii au dus gastronomia la rang de artă, bucătăria franțuzească fiind una dintre cele mai apreciate din întreaga lume. Însă, baghetele, croissantele și brânza cu mucegai trebuie savurate la ele acasă, deoarece acolo au cel mai bun gust. Prin urmare, dacă ajungi vreodată la Paris, este absolut obligatoriu să iei masa într-un restaurant local, să te delectezi cu minunile culinare preparate acolo de chefi pricepuți și servite de ospătari dichisiți, cu șorțuri cochete de un alb imaculat. 

Nu pleca din oraș până ce nu ai gustat o supă de ceapă, o vită bine gătită, alături de un pahar de vin roșu și o crème brûlée. Dacă ți s-a făcut poftă, intră pe pagina agenției Tabita Tour și rezervă un bilet de autocar spre Paris. Mergând cu acest mijloc de transport, îți rămân mai mulți bani, pe care poți să-i cheltui gustând cele mai delicioase mâncăruri franțuzești. 

 

 

  • Grădinile și parcurile din Paris sunt deosebite.

 

Grădinile și parcurile metropolei pariziene sunt perfecte pentru o zi de relaxare și de reconectare cu natura. Fantasticele Grădini Tuileries, Luxembourg, Bois de Boulogne și Bois de Vincennes sunt doar câteva dintre minunatele zone cu verdeață din Paris, care îți vor tăia respirația. Aici, poți organiza un mic picnic, te poți plimba pe frumoasele alei sau admira elegantele statui și fântâni, care dăinuie maiestuos de secole demult apuse.

 

 

  • Cartierul Montmartre este unic.

 

Montmartre nu înseamnă doar Bazilica Sacre-Coeur și celebrul Moulin Rouge. Acest cartier are mult mai multe lucruri frumoase de oferit, pe care trebuie să le descoperi plimbându-te liniștit pe aleile sale pietruite.

Vei fi întâmpinat de cafenele romantice și case pitorești acoperite de iederă, vei fi fermecat de pictorii din Piața Tertre, care-și realizează micile opere de artă în văzul turiștilor curioși și vei fi emoționat de Zidul Iubirii, celebrul perete albastru, pe care este inscripționată o singură propoziție – Te iubesc – în 250 de limbi. 

 

 

  • Cultura și arta din Paris sunt dincolo de cuvinte.

 

Cei care iubesc cultura și arta trebuie să viziteze cel puțin o dată acest minunat oraș. Sunt nenumărate muzee și monumente spectaculoase, care te așteaptă să le descoperi și opere faimoase, care te vor fascina. Parisul reprezintă o sursă de inspirație pentru orice persoană, fiind locul ideal pentru toți iubitorii de frumos.

  • Catacombele Parisului sunt de neratat.

 

Metropola pariziană nu este un oraș destinat doar romanticilor și iubitorilor de artă, ci și turiștilor îndrăgostiți de istorie sau în căutare de macabru. Pentru aceștia, Catacombele Parisului reprezintă un obiectiv de neratat.

Vastul osuar subteran, care datează din secolul al XVIII-lea, conține rămășițele a aproximativ șase milioane de oameni, iar nenumăratele sale caverne și tuneluri se întind pe o suprafață de 280 km sub oraș. Celebrul cimitir este deschis pentru aventurierii curioși și, chiar dacă poți vizita numai câteva dintre tunelurile existente, vei avea parte de o experiență de neuitat.

Așadar, dacă nu te-ai hotărât deocamdată care va fi următoarea ta destinație de vacanță, pune și Parisul pe lista ta de călătorii. Frumusețea, eleganța și romantismul acestui oraș fantastic te vor subjuga pentru totdeauna.

 

Sursa foto: Pixabay.com

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.