Mihai firica, pnl dolj

PNLPNL Dolj are un nou reprezentant în cadrul Guvernului condus de Ludovic Orban. După nominalizarea deputatului Ionuț Stroe în funcția de ministru al Tineretului și Sportului, liberalii doljeni vor fi reprezentați în structura guvernamentală și de către scriitorul Mihai Firică, acesta fiind numit secretar de stat în Ministerul Culturii.

Decizia premierul Ludovic Orban a fost publicată astăzi în Monitorul Oficial. Liberalul face parte din Comitetul de Conducere a Uniunii Scriitorilor din România Filiala Craiova și deține funcția de vicepreședinte al Asociației Internaționale a Scriitorilor ”P. Bogdani”. Este autor de volume de poezie și eseuri, studii istorice și contributor în volume cu conținut istoric, precum și un cunoscut realizator de emisiuni de televiziune cu o carieră de peste 20 de ani de presă scrisă.

Pentru activitatea literară și jurnalistică a fost distins cu mai multe premii acordate de publicații și instituții de prestigiu din România și din străinătate. În 2011, Casa Regală a României i-a acordat decorația Regele Mihai I pentru loialitate.

Mihai Firică este președinte al Comisiei de Cultură, Culte și Minorități a PNL Dolj și membru al Biroului Executiv al acestei comisii la nivel național. Până la numirea în funcția de secretar de stat a ocupat postul de consilier în cadrul Ministerului Culturii.

Mihai Firică s-a născut la 26 iulie 1970 în Craiova. A studiat Litere, Istorie și Drept, având o specializare post-universitară în Managementul relațiilor internaționale. Este căsătorit și are un copil.

Potrivit site-ului Uniunii Scriitorilor din România – Filiala Craiova, Mihai Firică a debutat ca poet în revista „Ramuri” în 1989, a colaborat cu cele mai importante publicații de cultură din România, iar poeziile i-au fost traduse în engleză, franceză, spaniolă, arabă, maghiară, chineză, japoneză, sârbă și bulgară în reviste, antologii și volume.

Este membru al Comitetului de conducere al Uniunii Scriitorilor din România – Filiala Craiova. Pentru volumul de „Biografie sumară” (1996) a primit Premiul pentru debut în poezie al Academiei Internaționale „Mihai Eminescu”.

Cel de-al doilea volum de poezie „Limba șarpelui călător” (1997) a primit Premiul „Marin Sorescu” și Premiul de poezie al Uniunii Scriitorilor din România – Filiala Craiova. În 2006 a apărut o versiune revizuită a volumului „Limba șarpelui călător – The Tongue of Wandering Serpent” în română și engleză. În 2017 a publicat volumul de versuri “Ultimele zile și viața de după”.

  1. Biroul de presă al PNL Dolj

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.