dolj, dosar, dsp

DSP Dolj s-a ales cu inca un dosar, al treilea la numar, in urma aprobarii de utilizare de catre Salubritate Craiova, a substantei ALDEZIN. Cu aceasta substanta, autoritaile locale au dezinfectat toate scarile de bloc din Craiova, desi este una foarte toxica.

Comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova: „La data de 04.04.2020, la nivelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova a fost înregistrat un dosar penal având ca obiect săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, prev. de art. 297 Cod penal.

Din conţinutul actului de sesizare s-a reţinut că în data de 25.03.2020, funcţionari din cadrul Direcţiei de Sănătate Dolj, au eliberat acordul de utilizare a biocidului ALDEZIN societăţii Salubritate Craiova SA care a procedat la dezinfecţia a peste 500 a scări de bloc din mun. Craiova, ulterior constatându-se că produsul folosit este un biocid cu efect bactericid.

În prezent, în cauză cercetările se desfăşoară in rem sub aspectul săvârşirii infracţiunilor sesizate.

Precizăm că faza de urmărire penală este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, se arata in comunicatul Parchetyului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here