ANSVSA, AVIARA 2020

Dupa dezastru provocat in urma cu mai bine de un deceniu, gripa aviara revine pe teritoriul Romaniei. Un nou focar de gripa aviara a fost confirmat de ANSVSA  într-o fermă de tip comercial din judeţul Maramureş.

 

În baza Legii nr. 1/2008, a HG nr.1189/2009 şi conform solicitării ANSVSA, la sediul Ministerului Afacerilor Interne a fost convocată şedinţa Centrului Naţional de Combatere a Bolilor, în videoconferinţă cu Prefecţii din Maramureş şi judeţele limitrofe.

S-a avut în vedere gestionarea situaţiei provocate de diagnosticarea, într-o exploataţie comercială de gaini ouătoare din judetul Maramureş, a gripei aviare, boală care evoluează la această dată în mai multe ţări europene.

Pentru izolarea focarului se vor aplica măsurile specifice, care vor fi gestionate de Centrele Locale de Combatere a Bolilor din judeţul Maramures şi judeţele limitrofe.

La aceasta oră, situaţia este sub control, au fost luate toate măsurile de combatere în focar şi nu există posibilitatea afectării sănătăţii populaţiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.