alexandru gidar, pnl, agricultura

Alexandru Gidar, candidat PNL la sefia CJ Dolj, directorul ANIF Dolj si mai multi candidati PNL pentru functia de primar in mai multe localitati din Dolj, localitati unde agricultura reprezinta principala ocupatie a comunitatilor respective, avut o întâlnire cu ministrul Agriculturii Adrian Oros, căruia i-am expus problemele fermierilor doljeni.

”Avem responsabilitatea să dezvoltăm agricultura în judeţul Dolj şi să le oferim oamenilor din mediul rural condiţii pentru un trai decent.

Astăzi, împreună cu colegii mei Veta Păsculescu – directorul ANIF Dolj şi candidat pentru Consiliul Judeţean Dolj, Alin Dragu – candidatul PNL la Primăria Işalniţa, Marin Niţu – candidatul PNL la Primăria Teasc, Viorel Oprescu – candidatul PNL la Primăria Poiana Mare, Marius Ivănuş – candidatul PNL la Primăria Dăbuleni, am avut o întâlnire cu ministrul Agriculturii, dl.Adrian Oros, căruia i-am expus problemele fermierilor doljeni, pentru a le găsi rezolvare.

Sprijinirea tinerilor fermieri, strategia de gestionare a apei, valorificarea produselor autohtone prin dezvoltarea unor pieţe locale şi a unei reţele naţionale de preluare, depozitare, procesare şi distribuire a produselor româneşti, susţinerea fermelor de familie sunt doar câteva dintre proiectele Guvernului PNL. Acestea sunt finanţate prin Programul Naţional Strategic prin care sunt alocate aproape 21 miliarde euro, în perioada 2021-2027, pentru sprijinirea agriculturii şi a satului românesc.

De asemenea, sunt alocate fonduri atât pentru a revaloriza cercetarea ştiinţifică agricolă, cât şi pentru dezvoltarea învăţământului profesional dual, pentru că avem nevoie de oameni buni, de oameni calificaţi, de oameni responsabili în acest domeniu atât de important, cum este agricultura.

Tinerii fermieri vor beneficia în acest an, în premieră, de terenuri concesionate de la Agenţia Domeniile Statului în suprafaţă de câte 50 de hectare! Aceste terenuri au fost identificate în contractele de concesionare care expiră anul acesta şi care nu vor mai fi prelungite. Momentan, România are o suprafaţă de 230.000 de ha concesionată, din care niciun hectar pentru tinerii fermieri! Este foarte important ca de acest teren să beneficieze tinerii fermieri, ţinând cont de fenomenul de îmbătrânire a fermierilor şi a forţei de muncă din agricultură, dar şi de depopularea satelor, cum este şi cazul judeţului Dolj.

Prin submăsura 6.1 din PNDR „Instalarea tinerilor fermieri”, tinerii primesc până la 50.000 euro, pentru a-i încuraja să se stabilească în mediul rural, ceea ce va ava un efect pozitiv pentru economia naţională, în general.

Dl.ministru Oros ne-a asigurat că pentru Dăbuleni a fost aprobat sistemul antigrindină, iar 1 din cele 8 depozite regionale cu temperatura controlată pentru depozitarea, sortarea, ambalarea, etichetarea şi comercializarea produselor agricole locale va fi construit în Dolj.

Ministrul Agriculturii va veni, luni, 7 septembrie a.c., în Dolj, pentru a se întâlni cu fermieri din judeţ!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.