Vom avea alegeri anticipate in luna iunie, anunta premierul Ludovic Orban, dupa discutiile avute cu presedintele Klaus Iohannis.

Potrivit premierului, alegerile anticipate sunt singura sansa pentru revenirea la normalitate, pentru un Parlament reprezentativ, cu o majoritate clara si decisa de popor.

”Președintele României și cu mine am hotărât că cel mai bine pentru România este să declanșăm alegeri anticipate. Romanii nu mai vor PSD la putere. Parlamentul este dominat de PSD si actioneaza ca o frana in calea demersurilor Presedintelui si a noului Guvern. E necesar ca puterea sa revina la popor”, a declarat premierul Ludovic Orban.

Scenariul anticipatelor bantuie clasa politica inca de anul trecut, prima declaratie in acest sens a fost facuta de presedintele USR, Dan Barna.

”Avem nevoie de un parlament reformist.

Încă de la mijlocul anului trecut am spus că în actuala configurație parlamentară o majoritate reformistă este imposibil de construit. De aceea, alegerile anticipate sunt singura soluție care poate conduce la crearea unei astfel de majorități care să reflecte dorința românilor de a ieși rapid din ambiguitatea actuală.

Salut, în acest context, faptul că președintele și premierul s-au pus de acord pe acest subiect și au o opinie comună cu a noastră.

România are urgent nevoie de un parlament care să contribuie la buna guvernare nu să o împiedice.

Cu cât mai repede, cu atât mai bine”, scrie Barna pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.