tariceanu

Presedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, a anuntat ca parlamentarii ALDE nu vor vota starea de urgenta.

”Am anunțat încă de acum 2 săptămâni că nu vom vota prelungirea stării de alertă pentru motive bine întemeiate care țin și de latura sanitar- medicală și de latura economică. Așa cum văd că decurg lucrurile, Guvernul cred că știa de mai multe zile că trebuie să pregătească prelungirea stării de alertă printr-un proiect de hotărâre care să fie trimis Parlamentului.

Având în vedere că nici până acum nu au elaborat proiectul de hotărâre de guvern, s-ar putea să mai dureze. Nu ar fi o chestiune surprinzătoare. Săptămâna trecută, dacă pornim de la mare la mic, Ministrul Educației anunța că de pe 15 se vor redeschide grădinițele și creșele particulare, nu înțeleg de ce doar cele particulare, pentru că părinții care au copiii în sistemul public sunt și ei extrem de interesați și doritori să se redeschidă grădinițele și creșele, și am aflat ulterior că ordinul nu e pregătit. Deci, guvernul ăsta e depășit la toate capitolele. Ei nu sunt în stare să își stabilească un calendar de care să se țină.

Apoi, din punct de vedere politic, văzând care e poziția Parlamentului, a noastră, a dlui Ponta, a dlui Ciolacu, ar fi trebuit să vină la o discuție în care să explice ce măsuri doresc să ia. Și noi nu suntem absurzi. Dar, vă dau un exemplu, nu sunt de acord sub nicio formă cu menținerea stării de alertă la nivelul întregului teritoriu al României. Starea de alertă se poate decide pe anumite județe, pe un județ, pe o localitate sau două, pe o arie geografică bine definită, acolo unde este într-adevăr un pericol epidemiologic. Nu pui toată țara în blocaj, să o menții în blocaj în continuare. Economia este la pământ. Așteptăm de pe 1 iunie programul Guvernului de redresare a economiei. Guvernul a făcut cel mai puțin, Guvernul nostru a făcut cel mai puțin dintre toate țările europene din perspectiva redresării economice. Sunt datele oficiale comunicate de FMI.

Sigur că suntem foarte nemulțumiți și dacă prelungirea stării de alertă nu e decât o soluție ca să permită clienților politici să facă aprovizionare cu măști și alte materiale și echipamente medicale, evident că nu vom accepta. Aduceți-vă aminte că Guvernul a promis că de pe 1 iunie distribuie măști. Nu s-a distribuit nicio mască. Nu știu cum primăriile de sector din București au reușit să distribuie ele în locul Guvernului.

Cred că prelungirea stării de alertă este o manevră a domnului Orban, care este cu inima cât un purice ca nu cumva să avem posibilitatea să depunem o moțiune de cenzură, care să dea jos Guvernul pe care îl conduce, un Guvern de incapabili.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.