Spitalul Judetean de Urgenta Craiova, in topul rusinii – spital unde satisfacția pacienților nu exista

0

rusinica, spital, 1 craiovaAproape ca am devenit imuni la cate informatii proste primim zilnic cu si despre Craiova sau Oltenia, dar aceasta informatie nu a putut trece neobservata. Aflam ca Observatorul Român de Sănătate a realizat un fel de top al spitalelor din Romania unde indiferenta medicilor si spaga sunt litera de lege.

Acest top al umilintei publice a fost realizat in 2019 si au fost chestionati  224.480  de pacienti.

Daca acest rezultat ar fi numai unul rusinos, nu ar fi mare lucru, dar e unul foarte periculos.

”Am descoperit că Topul Rușinii – adică spitalele care nu sunt interesate deloc de satisfacția pacienților lor – este dominat în continuare de aceleași 4 spitale: Spitalul Floreasca, Spitalul Județean din Craiova, Spitalul Județean din Târgu Jiu și Spitalul CF 2 din București.

Potrivit datelor realizate de Observatorul Român de Sănătate, in anul 2019, in cele 4 spitale mentionate mai sus, peste 6.300 de pacienti s-au plans ca le-au fost ceruti bani de catre medici sau asistente. 1 din 5 pacienti s-a plans ca a fost nevoit sa isi cumpere medicamente sau materiale medicale pe timpul internarii.

Aceasta este realitatea din sistemul medical romanesc. Aceste informatii clare ne duc cu gandul la majorarile salariale din sistemul medical care nici nu au contat,  spaga si indiferenta rămânâd doua elemente de baza in spitalele din Romania.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.