Scrisoare deschisă adresată domnului primar al Craiovei, Mihail Genoiu

Domnule primar Genoiu,

Timpul prețios pe care l-ați pierdut la primărie pe cheltuiala și în defavoarea craiovenilor este aproape să se sfârșească. Înainte de a părăsi fără amintiri notabile această funcție pe care trebuia să o cinstiți, vă solicit în mod public, în calitate de senator de Dolj și la cererea personalului CPV să îl demiteți pe domnul Valentin Giurcă, directorul Căminului pentru Persoane Vârstnice (CPV)Craiova, pentru incompetența sa criminală, pentru proasta gestionare a crizei sanitare, pentru indiferența crasă față de proprii angajați pe care îi abuzează emoțional, pe care îi exploatează și pentru pericolul de moarte pe care l-a ignorat cu bună știință, atentând la viața unor bătrâni imobilizați, dependenți, pe care trebuia să îi protejeze cu orice preț!

Întrucât demisia domnului Giurcă a întârziat să apară, fiindcă, demisia este totuși un act de onoare și un gest de bun simț, vă reamintesc că aveți deplină autoritate să schimbați lucrurile prin demiterea acestui individ, chiar azi. În caz contrar, domnule Genoiu, aceasta să fie dovada în fața tuturor craiovenilor că sunteți complice în zădărnicirea combaterii bolilor, complice al unui coleg de partid, care lasă oamenii să moară de COvid sau prin extenuare la locul de muncă. Amenda primită de acest individ uns manager de însăși șefa dvs. care v-a plantat pentru a-i ține „loc de parcare” la primărie, precum și scrisoarea publică semnată de colectivul căminului, dosarul penal deschis de IPJ Dolj, sunt suficiente argumente pentru ca dvs. să îl eliberați din post pe dl. Giurcă.

Altfel sunteți la fel de vinovat, la fel de părtaș și cârcotaș, susținător al încălcării legii și o să vă încheiați activitatea cu rușinea că în loc de a construi binele în acest mandat, ați rămas același simplu mandatar, șters și steril politic, care doar a plimbat mapa la umbra Olguței Vasilescu.

Deși unitatea de protecție socială este sub coordonarea primăriei, ați închis ochii până acum la toate nenorocirile prin care sute de oameni trec și sper ca nimeni, la vot să nu vă ierte pentru asta. Să nu vă ierte pentru promisiuni false și lucruri neîncepute. Nu v-a păsat nicio secundă că vârstnicii de acolo sunt hrăniți cu lături expirate, că stau doi în pat în pandemie, că echipamentele și dezinfectantul sunt folosite doar pentru poze și controale, că mizeria tronează și că bătaia de joc este antrenamentul preferat al directorului. Nu spuneți că habar nu aveați ce se întâmplă acolo, adevărul a ieșit la iveală și pe cea mai mică nișă media și peste tot unde nu ați putut cumpăra tăcere sau ascunde sub preș neprofesionalismul.

Aveați datoria față de craioveni și toți cei care trec printr-un calvar să interveniți de urgență, să vă implicați, însă ca și colegul pesedist Giurcă, ați încurajat implicarea în campania electorală a Olguței Vasilescu, o candidată care vrea funcție de edil-șef urcându-se cu toate mijloacele și acoliții, pe durerea craiovenilor, cărora, cu tupeu, le cere și votul. Dovediți dvs. că preferați onestitatea și drepturile craiovenilor!

Arătați public, domnule Genoiu, că măcar în ultimul moment, sunteți capabil de o decizie proprie, solidă, în asentimentul unor oameni defavorizați, arătați că preferați legea, mai mult decât ordinul de partid și semnați demiterea domnului Giurcă, indiferent că vestea îl va surprinde împărțind integrame electorale pentru PSD, în timp ce bătrânii din azil aproape își dau duhul.

În încheiere, domnule Genoiu, față de toate indiciile pe care le-am etalat, aș mai vrea să mai dau publicității încă un înscris morbid, avizat de domnul Giurcă, un înscris care atestă faptul că sunteți niște politicieni mici de tot, închiși într-un recipient de unică folosință, sper. În loc să-i salveze vârstnicii bolnavi din CPV, în loc să elimine focarul de coronavirus și să le dea o șansă tuturor, domnul Giurcă investește în materiale care să îl scape de viitorii morți, de infecția pe care a ascuns-o. A făcut economie în ce privește echipamentele de protecție și dezinfectantul și a trasat ordine să nu ceară nimeni mai mult, însă zilele acestea a cumpărat „saci de transport cadavre, la promoție” pentru cămin.

Acesta este cruntul adevăr, adevărata față a PSD! Lăsați oamenii să moară fără speranță, în chinuri, domnule Genoiu! Semnați demiterea acestui director sinistru care, altfel, vă face complice direct al ideii că e mai ușor să duci oameni nevinovați la groapă, să-i bagi într-un sac și să scapi de ei, decât să lupți pentru viața lor, cu datoria funcției! Dumnezeu să vă întărească gândul drept și să vă slăbească judecata de stânga!

Senator Mario Ovidiu Oprea, Președinte PNL Craiova

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.