intalnire, orban

Premierul  Ludovic Orban a avut miercuri, la Bruxelles, o întrevedere cu Președintele Parlamentului European, David Sassoli. Discuțiile au prilejuit un schimb de opinii substanţial privind principalele teme de pe agenda europeană, precum: negocierile pentru viitorul buget al Uniunii şi schimbările climatice/Pactul Ecologic European.

In cadrul intalnirii, premierul Ludovic Orban a salutat rezoluția adoptată de Parlamentul European în luna decembrie 2019, cu ocazia marcării a 30 de ani de la Revoluția română din decembrie 1989.
La rândul său, președintele Sassoli a subliniat că România este un stat fundamental pentru Uniunea Europeană datorită greutății sale politice, apartenenței sale la cultura occidentală și datorită relevanței geopolitice.
În contextul provocărilor la nivel european, din discuţii a reieşit necesitatea unei acțiuni comune, concertate, pentru a fructifica avantajele Uniunii Europene și a găsi soluții la problemele curente pentru o Europă mai puternică, mai unită, mai sigură şi mai aproape de cetățenii săi.

Referitor la cadrul financiar multianual, prim-ministrul Ludovic Orban a solicitat susținerea Parlamentului European pentru un buget ambițios al Uniunii și sprijinul pentru politicile tradiționale, adică Politica de Coeziune și Politica Agricolă Comună, cu impact direct asupra cetățenilor și a realizării obiectivului de convergență la nivel UE.

În ceea ce privește Pactul Ecologic European, prim-ministrul român a evidențiat importanța asigurării unei tranziții juste și echitabile, atât la nivel european, cât și la nivelul fiecărui stat membru al UE. Din perspectiva României, este necesar ca noile propuneri să fie însoțite de mecanisme și instrumente adecvate de sprijin pentru statele membre, mai ales pentru cele mai expuse, a subliniat premierul Ludovic Orban.
Prim-ministrul Ludovic Orban a reiterat importanța obiectivului României de aderare la Spațiul Schengen, obiectiv susținut cu hotărâre de Parlamentul European, președintele Sassoli arătând că aderarea României este în beneficiul întregii Uniuni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.