primari dolj

primari doljDupa o ancheta facuta de Recorder in urma careia au fost maturii clare despre furtul din bani europeni. Astfel, jurnalistii  Recorder au facut publice o serie de informatii legate de fraudarea banilor europeni,  sub paravanul apa si canal.

”Autoritățile de la București promit că vor lua măsuri. Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) ne-a comunicat că va face verificări la toate proiectele de apă și canal din regiunea Olteniei. Vor fi două controale paralele: unul făcut de specialiștii Direcției Generale Control Antifraudă și Inspecții din cadrul MADR. Cel de-al doilea va fi desfășurat de Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), prin care Ministerul Agriculturii gestionează fondurile europene alocate pentru proiectele de infrastructură în mediul rural.”

ficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF) s-a autosesizat în urma materialului jurnalistic și ne-a comunicat că a demarat o evaluare a informațiilor prezentate de Recorder. OLAF este o instituție care funcționează sub umbrela Comisiei Europene și care investighează cazurile de fraudare a bugetului UE, acte de corupţie şi de culpă profesională gravă la nivelul instituţiilor europene.

În investigația „Apă de băut” am publicat dovezi clare despre umflarea prețurilor în cadrul mai multor proiecte finanțate cu bani europeni și despre implementarea defectuoasă a unor rețele de apă care pun în pericol sănătatea cetățenilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.