giugea

Nicolae Giugea, candidat PNL Dolj la Camera Deputatilor, anunta ca astazi, presedintele Klaus Iohannis a promulgat Legea pentru stimularea producătorilor agricoli care comercializează produsele agricole primare. 

”Producătorii agricoli, sprijiniți prin lege

Astăzi, președintele Klaus Iohannis, a promulgat Legea pentru stimularea producătorilor agricoli care comercializează produsele agricole primare.

Este un act normativ inițiat de Ion Ștefan și la elaborarea căruia am colaborat și eu.
Legea instituie acordarea unei prime la comercializarea produselor agricole primare, produselor pescărești și de acvacultură, către producătorii agricoli, acvacultori sau pescari comerciali, de 100 sau de 200 de euro/tonă, pentru produsele aduse pe piață sau spre procesare.

Legea este un pas important pentru protejarea producătorilor autohtoni, iar cumpărătorilor le va oferi posibilitatea de a avea la îndemână produse românești.

Prima se ridică la 200 de euro pentru fiecare tonă de produs agricol primar ori produs pescăresc și de acvacultură comercializat către unități de procesare. În cazul crescătorilor de păsări, prima va fi de 200 de euro pentru fiecare 10.000 de ouă vândute la procesator. Cei care vând direct către consumatorul final vor beneficia de 100 de euro pe tonă sau pentru fiecare 10.000 de ouă.

Mă bucur că această lege va începe să își producă efectele de anul viitor, iar producătorii români vor putea să se dezvolte.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here