negociei, liberali, plus dolj

Candidatura liberalului Nicolae Giugea la Primaria Craiova se clatina, PLUS Dolj anunta o noua runda de negocieri, care vor avea loc astazi. In urma cu doua zile, PLUS propunea un troc politic, si anume,  candnegociei, liberali, plus doljidat PNL pentru Consiliu Judetean și candidat USR-PLUS pentru Primăria Craiova. Vom vedea in ce masura sunt dispusi liberalii sa accepte aceasta propunere. 

 

”Conform cercetărilor sociologice făcute de IRES, electoratul USR-PLUS este compus din peste 50% tineri din urbanul mare. Acest lucru este valabil și pentru Craiova, unde în 26 mai 2019 Alianța USR PLUS a câștigat cu 30%.

Pe de altă parte, PNL are un bazin electoral mult mai bine reprezentat în mediul rural (peste 50% din total), componenta de vârstă 18-35 fiind minoritară (doar 28%).

Studiul IRES arată că doar 15% dintre votanții PNL locuiesc în orașe cu peste 200.000 de locuitori (cum este Craiova).

Va putea oare candidatul PNL să atragă și restul electoratului USR-PLUS, în special componenta tânără, dacă va deveni candidatul comun al dreptei la Craiova?

Sondajele propuse de PNL nu vor putea prezice o astfel de dinamică și nici prezența la vot a celor ce s-ar putea simți nereprezentați.

PLUS propune un tandem de succes: candidatul PNL pentru județ și candidatul USR-PLUS pentru Primăria Craiova. Iar restul timpului rămas să îl valorificăm împreună prin armonizarea unui program comun și prin promovarea candidaților noștri”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.