corona virus

Astăzi 14.04.2020, ora 9.00, situația epidemiologică a județului Dolj se prezintă astfel: 1585 de persoane sunt izolate voluntar la domiciliu, 857 de persoane se află în carantină, 955 de persoane au ieșit din carantină, iar alte 8020 au ieșit din izolare voluntară la domiciliu. Persoanele izolate la domiciliu sunt clinic sănătoase și nu prezintă simptomatologie specifică afectării de către virusul COVID-19.

Forţele de ordine au continuat desfăşurarea de activităţi în sistem integrat, fiind formate echipaje mixte alcătuite din poliţişti, jandarmi, poliţişti locali şi militari, scopul fiind impunerea normelor legale instituite pe perioada stării de urgenţă.

Astfel, în cursul zilei de ieri, 13 aprilie, autorităţile au verificat modul de respectare a măsurii de izolare în cazul a peste 780 de persoane.

De asemenea, aproximativ 210 societăți comerciale au fost controlate din perspectiva respectării interdicţiilor instituite. Pentru abaterile constatate cu privire la măsurile dispuse prin ordonanţele militare, forţele de ordine au aplicat peste 330 de sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ 864.000 de lei.

Exemplu:

În noaptea de 13 aprilie a.c., poliţişti din cadrul Secţiei 1 Poliţie Rurală Melineşti, împreună cu un jandarm din cadrul I.J.J. Dolj, au depistat, în faţa unui bar dintr-o localitate doljeană, 6 bărbaţi, cu vârste cuprinse între 17 şi 33 de ani, toţi din localitate, care consumau diverse băuturi. Având în vedere cele constatate, poliţiştii au aplicat amenzi persoanelor identificate, precum şi societăţii comerciale, valoarea totală a acestora fiind de 170.000 de lei.

Instituția Prefectului – Județul Dolj

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.