jean marinescu

Rezoluția PPE referitoare la Pactul Ecologic prezentat de Comisia Europeană în decembrie 2019 va fi votată miercuri, 15 ianuarie, anunta eurodeputatul PNL Marian-Jean Marinescu. Politicianul sustine ca s-a opus la propunerea extinderii schemei de comerț cu certificate de emisii (#ETS) si pentru transport și pentru clădiri.

Extinderea schemei de comerț cu certificate de emisii (#ETS) si pentru transport și pentru clădiri ar fi generat o serie de probleme pentru centaralele din Oltenia, care sunt producătoare de energie pe bază de cărbune.

”Rezoluția va fi votată mâine, la Strasbourg. Cele mai dificile dezbateri le-am avut cu omologul meu de la comisia de mediu (#ENVI), a cărui abordare este la extrem. A incercat să introducă în text extinderea schemei de comerț cu certificate de emisii (#ETS) si pentru transport și pentru clădiri. M-am opus, pentru că știu ce probleme a generat acestă schemă în #Oltenia, care este producătoare de energie pe bază de cărbune. Ceea ce cerea colegul meu ar fi condus la creșteri de prețuri.

Cine plăteste? Cetateanul! După foarte multe negocieri am reușit sa introduc in textul rezoluției grupului PPE prevederi echilibrate. Urmeaza negocierile cu celelalte grupuri politice, si presiunile sunt foarte mari. În rezoluția PPE se propun soluții tehnologice realizabile, doar bazate pe studii de impact și inovare, și care să conserve competitivitatea si locurile de muncă.

Degeaba spunem că vrem să reducem emisiile în 10 ani cu 50 sau 70% (cum au cerut unii) dacă nu avem și mijloace necesare să o facem. În plus, UE este responsabila pentru doar 9% din emisiile globale, iar dacă nu se vor lua și la nivel global măsuri, efectele nu vor fi cele pe care ni le dorim”, a declarat eurodeputatul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.