La sediul PNL Dolj a avut loc o conferință de presă susținută de Marian Jean Marinescu – europarlamentar și Nicoale Giugea – deputat de Dolj.

Marian Jean Marinescu s-a referit la rezoluția aprobată recent În Parlamentul European privind schimbările climatice. Rezoluția este premergătoare unei viitoare legi care privește acest subiect sensibil. ”În Parlament, în luna decembrie, a fost o abordare populistă. Este ușor să vorbești despre poluare și să spui că vrei să lași copiilor și nepoților o planetă curată. Și eu vreau să las nepoților un mediu curat, dar, în același timp, vreau să le las și un loc de muncă. În ianuarie lucrurile s-au mai schimbat.

Pe măsură ce ne apropiem de elaborarea unei legi lucrurile se mai schimbă.” a spus Marian Jean Marinescu, care a precizat că parlamentarii care anunță că au votat reducerea semnificativă a emisiilor de carbon vor fi nevoiți să prezinte și costurile economice. Iar acest lucru va pune presiune pe ei.

”S-a încercat propunerea introducerea reabilitărilor clădirilor vechi și a transporturilor în această schemă de mediu. Eu am susținut că nu trebuie făcut acest lucru, pentru că se generează o nouă segregare între Est și Vest, deoarece cele mai vechi mașini și cele mai vechi clădiri sunt în est.” a declarat Marian Jean Marinescu.
Tot referitor la reducerea emisiilor de carbon, Nicolae Giugea a spus că singurele primării din România care cumpără autobuze pe diesel sunt cele din Craiova și București. ”Așa înțeleg primarii PSD să lupte împotriva poluării”.

Nicolae Giugea s-a referit la două investiții pentru care a făcut demersuri în ultimii ani și care acum se vor materializa.

Astfel, în două săptămâni, va fi instalat un sens giratoriu la intersecția dintre DN65, km 6 și DJ 52A, în apropiere de Metro. În primă fază va fi un sens giratoiu provizoriu, urmând ca el să fie înlocuit ulterior cu unul definitiv.
”Am discutat la Ministerul Transporturilor și în scurt timp vor fi scoase la licitație proiectarea și executarea unui sens giratoriu modular la Hanul Doctorului, la intersecția dintre DN 65 și Centura de Nord.

Acest sens giratoriu urmează să înlocuiască actuala semaforizare, ceea ce va duce la fluidizarea traficului. Între cele două sensuri giratorii vor fi amplasate separatoare de sens și în acest fel se va elimina cea mai importantă cauză a accidentelor care au loc frecvent în zona Aeroportului.” a declarat Nicolae Giugea. El a mai spus că un alt proiect de investiții care va fi demarat în această primăvară, privește lărgirea pe 4 benzi a DN 64 de la km 7+700 pe o distanță de 1,5 km până la sensul giratoriu ce face legătura cu drumul spre Cârcea.

O altă investiție importantă este reabilitarea CN Carol I.” În urma mai multor discuții avute la Ministerul Dezvoltării am reușit să introduc printre prioritățile Ministerului reabilitarea CN Carol I care se află acum la CNI. A fost nevoie de o serie de modificări, dar în această săptămână, va fi obținut avizul Comisiei Tehnice de Evaluare, apoi lucrarea va fi scoasă la licitație, astfel încât în cel mai scurt timp să poată începe lucrările.” a precizat Giugea.
El a mai adăugat că această clădire a fost introdus pe lista priorităților Ministerului alături de Cazinoul din Constanța și Academia de Muzică din Cluj.
Biroul de presă PNL Dolj

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.