jean marinescu

jean marinescuEuroparlamentarul Marian-Jean Marinescu anunta ca astazi se ia ultima decizie în dosarul OLAF- EPPO, al cărui raportor sunt.

”Astăzi în ședința COREPER (care reunește ambasadorii Statelor Membre la UE) se ia ultima decizie în dosarul OLAF- EPPO, al cărui raportor sunt. Se va lua o decizie cu privire la accesul la conturile bancare ale celor care sunt suspectați și sunt indicii clare că este vorba de o fraudă cu fonduri europene. Așadar, după opt luni de negocieri, dintre care patru în izolare, am reușit să închid dosarul OLAF- Parchetul European (EPPO), care definește termenii colaborării dintre cele două instituții. Am reușit să introduc în varianta finală toate amendamentele formulate de PE, care vor face activitatea #OLAF mult mai transparentă.

După intrarea în vigoare a regulamentului, o entitate anchetată de OLAF va putea consulta raportul final, fapt care nu era posibil până acum. În plus, va exista o cooperare mult mai bună între OLAF și Statele Membre, iar cooperarea dintre OLAF si #EPPO este foarte clară. Am reușit să finalizez acest dosar în doi ani, adică foarte repede, în condițiile în care ultima revizie a acestui regulament este din 2013, iar negocierile au a durat 7 ani.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.