jean marinescu

Eurodeputatul Marian Jean Marinescu a prezidat, joi, prima conferință din această toamnă, a Intergrupului Cer și Spațiu (Sky and Space Intergroup.

”Am prezidat azi prima conferință din această toamnă, a Intergrupului Cer și Spațiu (Sky and Space Intergroup

Am prezidat azi prima conferință din această toamnă, a Intergrupului Cer și Spațiu (Sky and Space Intergroup), al cărui președinte sunt de la începutul anului.
De la început, mi-am propus ca Sky and Space Intergroup să devină o reală platformă de dialog între industria din domeniu, Comisia Europeană și evident, Parlamentul European.
Fără sprijinul adecvat al Uniunii, industria aero-spațială puternic afectată de pandemia Covid, precum și de atingerea ambițioaselor obiective de mediu – riscă să își piardă competitivitatea în fața puternicilor actori globali din acest domeniu.

De aceea, în conferința de azi – Aeronautics & Space Partnerships: Key enablers for EU competitiveness recovery, am analizat modul în care UE poate să își intensifice sprijinul pentru industria aero-spațială, prin finanțarea și eficientizarea cercetării în domeniu, în principal prin programul Horizon Europe.

Eficiența parteneriatelor de cercetare deja desfășurate prin #Horizon 2020 (Clean Sky Joint Undertaking și #SESAR Joint Undertaking) și pregătirea cât mai bună a parteneriatelor din următorul program de cercetare, Horizon Europe au fost principalele teme de dezbatere între comisarul responsabil cu cercetarea și inovarea, doamna Mariya Gabriel; reprezentanții industriei aerospațiale și membrii Parlamentului European.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.