Ministrul Tineretului si Sportului, Ionut Stroe, a avut miercuri o noua runda de discutii cu reprezentantii sporturilor care se desfasoara in spatii inchise, afirmand ulterior ca ia in calcul reluarea competitiilor la aceste discipline

“Este a treia săptămână consecutivă de dialog cu federațiile sportive. Am dorit să aflu de la fiecare în parte felul în care decurge pregătirea, cum au reluat antrenamentele, dacă au în plan eventuale competiții, cu ce probleme se confruntă și în ce fel poate MTS să ofere asistență. O veste importantă pentru sporturile care se desfășoară în spații închise este că luăm în calcul reluarea competițiilor pentru acele discipline care se pot practica în condiții de siguranță pentru toți participanții. În acest sens, vom avea cât de curând o întâlnire cu colegii noștri de la Institutul Național de Sănătate Publică și Ministerul Sănătății la care voi invita și federațiile sportive direct interesate de acest subiect.

Există sporturi precum tenisul de masă, scrima, șahul, tirul sportiv sau halterele, ca să dau doar câteva exemple, unde nu sunt probleme în a asigura distanțarea între participanți sau alte măsuri de protecție, astfel încât să minimizăm riscul de infectare.Un alt subiect important discutat astăzi cu federațiile este cel legat de bugete. Ne-am arătat disponibilitatea totală de a ne adapta la realitățile și nevoile curente ale structurilor sportive.

Este evident că acest an ne-a adus provocări pe care nimeni nu le-ar fi putut anticipa, este o situație inedită pentru toată lumea, situație pe care încercăm să o gestionăm cât mai bine, iar în acest context MTS dă dovadă de flexibilitate și deschidere în fața cerințelor federațiilor. Sunt mulțumit să aflu că toți sportivii calificați sau în curs de calificare la Jocurile Olimpice se pot antrena în acest moment, ca urmare a măsurilor de relaxare adoptate de MTS și MS.

În cadrul acestei discuții, federațiile ne-au confirmat că toate loturile olimpice și naționale se pregătesc în condiții bune, pentru a fi în formă atunci când se vor relua competițiile din calendarul național și internațional. Chiar dacă unele competiții sunt suspendate sau anulate, rămân optimist că evoluția până la sfârșitul anului va fi una bună și munca lor se va vedea în rezultatele pe care le vor obține în aceste competiții”, a declarat Ionuț Stroe, ministrul tineretului și sportului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.