Președintele Consiliului Județean (CJ) Dolj, Ion Prioteasa, a participat, în perioada 11 – 13 februarie 2020, la Bruxelles, la cea de-a 138-a sesiune plenară a Comitetului European al Regiunilor (CoR), care a marcat începutul unui nou mandat de 5 ani al acestei importante instituții.

Întâlnirea s-a desfășurat într-un context deosebit, reflectat și în aspectele organizatorice, având în vedere faptul că ea a reprezentat sesiunea constitutivă pentru cel de-al șaptelea mandat al Comitetului European al Regiunilor, care se va derula până în ianuarie 2025. Astfel, ziua de marți a fost rezervată instalării oficiale în funcție a CoR în noua sa formulă.

Din acest punct de vedere, trebuie precizat că aceasta a fost prima reuniune după Brexit, la care nu au mai luat parte, așadar, reprezentanți din Marea Britanie, rezultând și o modificare a componenței, prin reducerea numărului membrilor de la 350 la 329.

Ca președinte al Consiliului Județean Dolj, sunt onorat să fac parte din CoR și în acest mandat, for în cadrul căruia activez încă din anul 2008, urmărind în permanență, alături de colegii din delegația României, să răspundem cât mai bine obiectivului de a face auzită vocea comunităților noastre și de a aduce așteptările acestora cât mai aproape de nivelul decizional european.

În cadrul acestei sesiuni a fost stabilită și noua structură a Biroului CoR și a fost desemnată echipa de conducere, în funcția de președinte fiind ales domnul Apostolos Tzitzikostas, guvernatorul regiunii Macedonia Centrală din Grecia, regiune cu care, de altfel, avem o relație specială, consolidată prin participarea la Forumul Economic Româno-Elen, a cărui primă ediție a fost organizată, în 2018, chiar la Biblioteca Județeană «Alexandru și Aristia Aman». Am așezat astfel fundamentul unei fructuoase cooperări, iar autoritățile din toată regiunea Olteniei, printre care și Consiliul Județean Dolj, au semnat cu partenerii greci un acord care prevede colaborarea în domenii precum economie, turism sau educație.

Pe parcursul deplasării la Bruxelles, am avut prilejul de a vizita sediul Organizației Nord-Atlantice, la invitația secretarului general adjunct al NATO, domnul Mircea Geoană, discuțiile noastre referindu-se la o serie de probleme complexe, de actualitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.