marian jean marinescu

Oltenia este a saptea regiune ca saracie din Europa, din peste 250 de regiuni. Avem foarte multe posibilitati, dar nimeni nu a fructificat aceste posibilitati, a declarat eurodeputatul Marian Jean Marinescu, vineri, la Maglavit, in cadrul vizitei vicepremierului Raluca Turcan.

”Exista fonduri europene, foarte multi bani, trebuie sa-i utilizam  sa putem sa ne dezvoltam economic toate zonele care sunt nedezvoltate. Stiati ca, regiunea noastra, Oltenia, de care suntem mandri ca suntem olteni, este a 7-a  regiune ca saracie din Europa, a 7- a din 250 si ceva de regiuni. Avem 30% din energia din Romania, avem cea mai mare suprafata agricola din tara, avem foarte multe posibilitati, nimeni nu a fructificat aceste posibilitati.

Am vorbit zilele trecute cu ministrul Agriculturii si i-am spus ca din acei bani imi doresc o industrie de procesare a produselor agricole si mi-a spus ca se va face acest lucru, ca este o prioritate. Cunoasteti foarte bine aceasta zona, fabrica de conserve, de zahar, de alcool, de amidon de toate ce erau aici. Asta trebuie sa face, altfel, exportam, cum spunea domnul ministru, subventie, adica bagam banii in grau si exportam graul, dar nu adaugam valoare la produsele agricole, asta trebuie sa facem, asta este vital pentru noi, pentru aceasta zona”, a declarat Europarlamentarul Marian Jean Marinescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.