corona virus

Astăzi 15.04.2020, ora 9.00, situația epidemiologică a județului Dolj se prezintă astfel: 1430 de persoane sunt izolate voluntar la domiciliu, 791 de persoane se află în carantină, 1035 de persoane au ieșit din carantină, iar alte 8238 au ieșit din izolare voluntară la domiciliu. Persoanele izolate la domiciliu sunt clinic sănătoase și nu prezintă simptomatologie specifică afectării de către virusul COVID-19.

Forţele de ordine au continuat desfăşurarea de activităţi în sistem integrat, fiind formate echipaje mixte alcătuite din poliţişti, jandarmi, poliţişti locali şi militari, scopul fiind impunerea normelor legale instituite pe perioada stării de urgenţă. Astfel, în cursul zilei de ieri, 14 aprilie, autorităţile au verificat modul de respectare a măsurii de izolare în cazul a peste 730 de persoane.

De asemenea, aproximativ 180 de societăți comerciale au fost controlate din perspectiva respectării interdicţiilor instituite. Pentru abaterile constatate cu privire la măsurile dispuse prin ordonanţele militare, forţele de ordine au aplicat peste 340 de sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ 730.000 de lei.

Exemplu:

Un echipaj de poliţie din cadrul Secţiei 2 Poliţie Craiova a oprit pentru control un autoturism, condus pe o stradă din localitate, de un tânăr de 21 de ani, dintr-o localitate din Dolj.

La solicitarea poliţiştilor, cel în cauză a prezentat o declaraţie pe proprie răspundere în care era menţionat faptul că scopul deplasării fusese acela de a cumpăra produse alimentare. Din verificările efectuate de poliţişti a rezultat însă că cele prezentate atât verbal cât şi în conţinutul declaraţiei nu corespundeau realităţii, fapt pentru care a fost întocmit un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de fals în declaraţii.

De asemenea, tânărul respectiv a fost sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 2.000 de lei, pentru nerespectarea ordonanţelor militare.

Instituția Prefectului – Județul Dolj

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.