Astazi a avut loc ceremonia Oficială de Inaugurare a fabricii sunliquid® a companyi Clariant. La eveniment au participat membrii Consiliului de Administrație și ai Comitetului Executiv Clariant. De asemenea, au fost prezenti reprezentanți ai Uniunii Europene, ai Guvernului României, precum și autoritățile locale si judetene. Discursurile oficiale vor fi susținute de reprezentanții Clariant, oficiali ai Guvernului României, oficiali ai UE și de Ambasadorul Elveției în România.

Clariant a finalizat construcția primei fabrici sunliquid®, la scară comercială, pentru producția de etanol celulozic în Podari, lângă Craiova, județul Dolj și va începe producția de bioetanol în perioada următoare.

Discursurile oficiale  au fost susținute de reprezentanții Clariant, oficiali ai Guvernului României, oficiali ai UE și de Ambasadorul Elveției în România.

Este prima fabrică sunliquid® la scară comercială pentru producția de etanol celulozic din reziduuri agricole (paie de grău).

Fabrica va procesa aproximativ 250.000 de tone de paie pentru a produce 50.000 de tone de etanol celulozic pe an. Etanolul celulozic joacă un rol cheie în reducerea emisiilor de gaze cu efect de seară din sectorul transporturilor, așa cum este prevăzut de Comisia Europeană în Directiva privind energia regenerabilă (REDII), informeaza cronicaolteniei.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.