Bogdan Gheorghiu, ministrul Culturii, senatorul PNL Alina Gorghiu, vicepreşedinte al Senatului României, alături de Ştefan Stoica, preşedintele PNL Dolj, profesorul Alexandru Gîdăr, candidatul PNL pentru preşedinţia Consiliului Judeţean Dolj, profesorul Nicolae Giugea, candidatul PNL la Primăria Craiova şi secretarul de stat Mihai Firică au susţinut luni, 21.09.2020 o conferinţă de presă pe esplanada Teatrului Naţional “Marin Sorescu” din Craiova.

Profesorul Alexandru Gîdăr a afirmat că în calitate de preşedinte al CJ Dolj, va face din cultură un pilon al dezvoltării judeţului.

„Există capacităţi în acest domeniu care pot să contribuie semnificativ la valoarea adăugată pentru imaginea, bugetul şi dezvoltarea de ansamblu a Doljului. Statutul de Capitală a Olteniei atribuit Craiovei este întemeiat pe tradiţia istorică şi culturală prin care acest centru de spiritualitate s-a impus în regiune, un municipiu în jurul căruia s-au construit comunitatea, instituţiile, faima acestui pol al României.

Este fundamental ca următorii ani să ne găsească pregătiţi strategic pentru a compensa inacţiunea de până acum, care a dus la marginalizarea instituţiilor de cultură. În statele dezvoltate ale UE şi în Europa Centrală mai nou, cultura a devenit un motor al economiei, care generează evenimente, atrage turişti, creează emulaţie, sensibilizează mediul de afaceri şi conturează perspectivele unor întregi sectoare economice, pe orizontală. Mediul educaţional, universităţile, zona de servicii şi multe altele vor avea un partener în instituţia Consiliului Judeţean. Vom face din cultură un pilon al dezvoltării judeţului. Credem că doljenii și craiovenii vor întoarce votul după 30 de ani, după 30 de ani de promisiuni neonorate și vor schimba ceea ce a însemnat administrația PSD, o administrație a subdezvoltării, o administrație care nu s-a interesat îndeaproape de mediul cultural. În mandatul meu voi ține cont întotdeauna cont de sfaturile, de consultarea, de opiniile venite din mediul cultural. În Consiliul Județean veți găsi un partener sigur și corect. De asemenea, în Consiliul Județean va exista un forum al oamenilor de cultură prin intermediul cărora să găsim căile de sprijinire a uniunilor de creație, a uniunilor de artiști, de oameni de litere, de cercetare în domeniul istoric și nu numai”, a spus Alexandru Gîdăr.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.