muzeu istorie, craiova, oltenia, regala

Mai multe  piese valoroase, cele mai multe dintre acestea ilustrând aspecte din viața și activitatea membrilor Familiei Regale a României, au fost achizitionate de Muzeului Olteniei.

Un portret al Regelui Carol I, având-o ca autoare pe Ottilia Michail-Oteteleșanu, dar și o statuie din bronz, care îl înfățișează pe suveran în ținuta de campanie din timpul Războiului de Independență, sunt cele mai importante piese din loul recent achizitionat.

„Patrimoniul Secției de Istorie – Arheologie s-a îmbogățit de curând cu numeroase obiecte de o incontestabilă relevanță, care au făcut parte dintr-o colecție particulară constituită de-a lungul a mai bine de o jumătate de secol. Vorbim despre o achiziție cu însemnătate națională, cu atât mai mult cu cât ea include piese foarte rare, unele având chiar caracter de unicat, sens în care aș aminti ștampila Casei Majestății Sale Regina Maria.

Epoca marilor monarhi ai României capătă o nouă dimensiune în tezaurul Muzeului Olteniei, în care se adaugă astfel fotografii ale membrilor Familiei Regale, realizate în ateliere renumite ale vremii, cărți poștale, unele purtând semnăturile reginelor Elisabeta și Maria, sau volume ale unor personalități marcante, dintre care se distinge reputatul istoric Nicolae Iorga.

În lotul recent achiziționat intră și o serie de opere de artă, printre care un portret al Regelui Carol I, având-o ca autoare pe Ottilia Michail-Oteteleșanu, dar și o statuie din bronz, care îl înfățișează pe suveran în ținuta de campanie din timpul Războiului de Independență”, a declarat presedintele CJ Dolj, Ion Prioteasa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here