sirop

La sediul Instituției Prefectului-Județul Dolj, subprefectul județului Dolj, Flavius Sirop, a avut astăzi onoarea de primi vizita Ambasadorului Chile în România, Excelența Sa, Domnul Jorge Alejandro Tagle Canelo, dar și a Ambasadorului României în Chile, Excelența Sa, Floricel Paul Mocanu.

Delegația străină a ajuns la Craiova grație profesorului universitar doctor Nicu Panea, prorector Relații Internaționale la Universitatea din Craiova.

Discuțiile au vizat în principal relațiile bilaterale dintre România și Chile și este îmbucurător faptul că un ambasador din America de Sud a vizitat județul nostru, un județ cu potențial industrial și agricol, teme atinse astăzi în timpul întâlnirii. Flavius Sirop, în calitate de reprezentant al Instituției Prefectului, a ținut să sublinieze că suntem pe primul loc pe țară la suprafața cultivată cu grâu și secară și pe locul 2 la nivel național ca și suprafață totală cultivată, vorbim de peste 513.000 de hectare (513.832 mai exact).

Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar, Excelența Sa, Domnul Jorge Alejandro Tagle Canelo a precizat că în Chile, peste 80 la sută dintre mașinile Dacia Renault sunt produse în România. Ceea ce întărește colaborarea dintre cele două țări, iar județul Dolj este un partener de nădejde pentru investițiile viitoare, lucru menționat de Ambasador cu aplomb.
La finalul vizitei, Excelența Sa, Domnul Jorge Alejandro Tagle Canelo, a semnat în cartea de onoare și a transmis urările sale de bine, promisiunea că va reveni în județul nostru, dar și deschiderea ca o delegație de la Prefectura Dolj să ajungă în Republica Chile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.