PMP DOLJ:INIȚIATIVELE POLITICE NU AR TREBUI SĂ SFIDEZE BUNUL SIMȚ COLECTIV

SORIN VÎLCU, vicepreședinte PMP Dolj :” Așa numita educație de gen promovată de USR debalansează raportul dintre libertate și responsabilitate”.

Demersul senatorilor PMP de a opri inițiativa legislativa a celor de la USR privind promovarea așa zisei ”educații de gen” este în conformitate cu credințele majorității imense a românilor. Obligația partidelor politice, cu atât mai mult a unei mișcări populare cum este PMP, este aceea de a ține cont tot timpul de vocea poporului.
Prin stoparea unei legi total nepotrivite cu realitățile din societatea româneasca de azi, PMP a vrut si vrea sa evite punerea in pericol a integrității fizice si psihice a copiilor şi a tinerilor, precum şi a personalului din unitățile de învățământ, fie el didactic, didactic auxiliar sau nedidactic.
Educația pentru cunoaștere înseamnă în primul rând responsabilitate pentru destinele unor oameni aflați la inceputul vietii.Referirile la identitatea de gen nu trebuie să facă prozelitism pentru promovarea în masă a unor teorii care să afecteze integritatea psihică a elevilor, mai cu seamă a celor minori.
PMP nu este impotriva educatiei pentru cunoastere, nu este impotriva libertății și drepturile minorităților.Dorința PMP este aceea de asezare a responsabilitatii în fața ”libertății” de a călca în picioare valori care pentru marea majoritate a românilor sunt de neatins.
Salutăm reactiile de sprijin si miile de mesaje de încurajare venite din partea organizațiilor noastre locale, din partea educatorilor și părintilor, a unor organizații din sfera societății civile.
Solicităm presedintelui Iohannis să promulge legea în varianta adoptată la Senat și să țină cont astfel de voința unei majorități incontestabile.

BIROUL DE PRESĂ PMP DOLJ

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.