Dolj: Rezultatele finale la Evaluarea Naţională 2024! Au fost publicate rezultatele finale la Evaluarea Națională. După contestaţii, încă 5 absolvenţi au obţinut nota 10 la proba de matematica si o nota de 10 la la proba de Limba și literatura română, potrivit cronicaolteniei.ro.

Ministerul Educației a publicat astăzi, 9 iulie, pe site-ul dedicat, evaluare.edu.ro, rezultatele finale obținute după soluționarea contestațiilor de absolvenții clasei a VIII-a care au susținut probele Evaluării Naționale.

În urma reevaluării lucrărilor contestate, în județul Dolj, proporția candidaților cu medii mai mari sau egale cu 5 (cinci) este de 71,74%.

După contestații, 18 candidați au fost notați cu 10 (zece) la proba de Limba și literatura română (o notă de 10 în plus față de rezultatele inițiale) și 38 de candidați au obținut nota 10 (zece) la proba de Matematică (5 note de 10 în plus față de rezultatele inițiale).

Au fost depuse 941 contestații:

  • 523 contestații la Limba și literatura română

  • 418 contestații la Matematică

Completarea opțiunilor în fișele de înscriere de către absolvenții clasei a VIII-a și de către părinții acestora, asistați de diriginții claselor a VIII-a, se va derula în perioada 11-12, 15-22 iulie și va fi urmată de repartizarea computerizată în învățământul liceal de stat, 24 iulie 2024. Dolj: Rezultatele finale la Evaluarea Naţională 2024!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.