Primaria Craiova vrea sa cumpere 30 de autobuze electrice

0

Primaria Craiova a revenit la sentimente mai omenesti si vrea sa cumpere autobuze electrice. In acest sens a si fost lansata licitatie pentru achizitia unui numar de 30 de autobuze electrice.

De ce in 2020 si nu in 2019

Primaria Craiova putea sa faca acest lucru si in urma cu un an, atunci cand a cumparat, fara a sta mult pe ganduri, aproape 40 de autobuze Diesel, foarte scumpe si polunate.

”Primăria Municipiului Craiova a inițiat procedura de achiziție a alte 30 de autobuze electrice, instalarea a 30 de stații de încărcare lentă și alte 7 stații de încărcare rapidă. Termenul limită de depunere a ofertelor este de 7 septembrie 2020.

Mijloacele de transport achiziționate prin acest proiect vor deservi traseele de transport în comun care tranzitează cele 5 intersectii din Municipiul Craiova, a căror modernizare face obiectul unui alt proiect cu finanțare europeană, aflat deja în implementare.

Valoarea totală a proiectului este de peste 92 milioane de lei, fiind unul dintre cele mai importante contracte de finanțare din țară.

Fara dotari spectaculoase!

Capacitate autobuz: 70 locuri- 27 pe scaune, restul in picioare, adica vreo 43 de persoane.

Autonomia este de 100 de km, foarte mica pentru un oras precum Craiova.

Autobuzele vin cu sistem de numărare a călătorilor, nu e specificat daca sunt numarati cei 43 care circula in picioare sau cei 27 de pe scaune.   Vor fi dotate cu sistem de supraveghere video si sistem pentru internet gratuit Wi-Fi.

In primul rand Craiova nu detine statii de incarcare penru acest tip te autobuz, desi in proiect este specificat un numar numar de 30 de statii de incarcare lenta si 7 statii incarcare rapida.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.