corona virus

Prefectura Dolj: 935 de persoane sunt izolate la domiciliu, 166 se află în carantină, 3 persoane confirmate

Vesti bune de la Prefectura Dolj: in judetul Dolj avem tot 3 persoane confirmate cu coronavirus si sunt internate la Spitalul Clinic de Boli lnfecțioase si Pneumoftiziologie „Victor Babeș” Craiova.

Astăzi, 17.03.2020 ora 15.00, situația epidemiologică a județului Dolj se prezintă astfel: 935 de persoane sunt izolate voluntar la domiciliu, 166 de persoane se află în carantină, iar 3 persoane din judetul Dolj confirmate cu coronavirus sunt internate la Spitalul Clinic de Boli lnfecțioase si Pneumoftiziologie „Victor Babeș” Craiova. Tot în această unitate medicală se mai află internate alte şase persoane, ce provin din judeţele Mehedinţi, Olt şi Vâlcea.

Persoanele izolate la domiciliu sunt clinic sănătoase și nu prezintă simptomatologie specifică afectării de către virusul COVID-19.

De asemenea, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Dolj au soluţionat două sesizări, în urma cărora vor fi aplicate amenzi pentru nerespectarea măsurii de izolare la domiciliu. Conform legii, cuantumul maxim al sancţiunii este de 20.000 lei.

Prefectul județului Dolj, Nicuşor Roşca, a dispus, în contextul actualei pandemii cu noul coronavirus, la solicitarea Direcției de Sănătate Publică Dolj, ca Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dolj să monteze la sediile unităților spitalicești un număr de 23 corturi, din care 22 la spitalele din municipiul Craiova și județ, respectiv unul în punctul de trecere al frontierei româno-bulgare Calafat-Vidin.

Măsura a fost luată în scopul realizării triajului epidemiologic al persoanelor care se adresează unităților de primiri urgențe ale spitalelor, ori care tranzitează frontiera de stat, dorindu-se protejarea sănătăţii persoanelor și a personalului medical, prin limitarea răspândirii virusului. În aceste corturi se va realiza trierea pacienților care prezintă probleme respiratorii, potențial contaminați cu COVID-19, în afara unității sanitare.

Comments

Be the first to comment on this article

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Go to TOP