primarie, autobuze, craiova

Deputatul PNL Nicolae Giugea, ataca dur administratia craioveana, in special pe Lia Olguta Vasilescu si pe actualul primar, Mihai Genoiu. Liberalul spune ca, dupa  7 ani de eforuri, Primaria Craiova se bucura ca a cumparat 10 autobuze noi, din Turcia, poluante scumpe și prin împrumut.

”Mare bucurie la Primăria Craiova – au sosit primele autobuze din Turcia. După 7 ani de eforturi, Primăria se laudă că a reușit să cumpere 10 autobuze noi. Alarmați că vin alegerile și RAT Craiova continuă să piardă călători prin podea, edilii au decis să facă marea investiție și să cumpere în sfârșit autobuze noi.

Dar, nu sunt electrice, ci pe motorină și nu sunt pe fonduri europene, ci prin împrumut bancar. În timp ce Genoiu se laudă că a îndatorat orașul pentru a cumpăra autobuze poluante, Turda are în circulație 20 de autobuze electrice, toate achiziționate pe fonduri europene. Culmea este că sunt și mai ieftine. Autoritățile din Turda au plătit 10,6 milioane de euro pe 20 de autobuze electrice, iar Primăria Craiova a făcut un împrumut de 15 milioane de euro pentru 25 de autobuze poluante.

De ce a luat autobuze poluante scumpe și prin împrumut, în loc să cumpere autobuze mai ieftine și prin fonduri europene? Este o întrebare la care Genoiu ar putea răspunde dacă ar avea habar. Dar evident că el nu știe ce se întâmplă în Primărie, unde Olguța dictează totul. Inclusiv câți bani să se împrumute și de unde.
Probabil că numirea Laurei Codruța Kovesi la Parchetul European i-a descurajat să mai acceseze fonduri europene.

Contractul dintre TelDrum și Primăria Craiova încă le dă fiori.
În timp ce noi cumpărăm scump și poluant, în Occident tendința este alta. Din 2024 va fi interzisă circulația mașinilor pe motorină în Roma și Paris.
Știți care sunt singurii primari din UE care mai cumpără autobuze pe motorină? Firea în București și Genoiu (Olguța) în Craiova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.