Mihai Firica, Secretar de Stat la Ministerul Culturii, sustine ca, prin  PNL, Craiova are o nouă șansă la relansare economică și dinamizare a tuturor activităților creative. De asemenea, politicianul craiovean constata ca există multă neîncredere in randul romanilor din cauză că fostele guvernări au promis mult și nu au realizat nimic – totul a rămas pe pliantele și ziarele cu poza lui Dragnea și Dăncilă.

 

”C R A I O V A în primul rând!

Planul Național de Investiții și Relansare Economică, elaborat de către Guvernul Orban și prezentat în prezența președintelui Iohannis, reprezintă o etapă fastă pentru România. Craiova are o șansă pentru dezvoltare și reconectare la marile proiecte naționale, în context european.
Programul este în valoare de peste 100 de miliarde de euro și urmează să fie finanțat atât de la bugetul de stat, cât și din fonduri europene. Investițiile în infrastructură vor scoate Craiova din izolarea în care a ținut-o administrația de stânga. Cele mai importante proiecte sunt modernizarea căii feroviare Ploiești-Suceava-Dărmănești, București-Craiova-Timișoara-Arad și a celei rutiere București – Alexandria – Craiova – Lugoj. Este un semnal foarte bun pentru investitori, mai ales că ritmul lucrărilor la drumul expres Craiova – Pitești este foarte bun. Șansa Craiovei de a se dezvolta este condiționată de o administrație liberală, responsabilă și eficientă, care să promoveze proiectele inițiate de Guvernul PNL. De la susținerea mediului de afaceri prin instrumente de creștere a capitalizării companiilor și de finanțare a investițiilor (Fondul Român de Investiții și Băncii

Naționale de Dezvoltare) până la digitalizare și programe de garantare a creditelor pentru capital de lucru și investiții sunt măsuri concrete care vor aduce dezvoltare prin investiții.
Reabilitarea monumentelor istorice, patrimoniu cultural și sedii administrative vor beneficia de alocarea a două miliarde lei! Este pentru prima dată când se investește masiv în cultură și se va da șansa administrațiilor locale de a se mobiliza pentru păstrarea și promovarea valorilor culturale. Realizarea Spitalului Regional în Craiova este o garanție, așa cum sunt investițiile în școli, grădinițe sau creșe, sprijinul pentru infrastructura sportivă sau programele privind mediul.

Știu, există multă neîncredere din cauză că fostele guvernări au promis și totul au rămas pe pliantele și ziarele cu poza lui Dragnea și Dăncilă. Chiar dacă este o perioadă teribil de dificilă din cauza epidemiei de coronavirus, noi am demonstrat că facem, că România merge înainte. Prin PNL, Craiova are o nouă șansă la relansare economică și dinamizare a tuturor activităților creative”, scrie Mihai Firica, Pe pagina de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.