Eurodeputatul PNL, Marian Jean Marinescu, anunta ca a votat împotriva Pachetului Mobilitate. Politicianul sustine ca, prin adopatarea acestui set de regulamente, dreptul la libera circulație a persoanelor și a serviciilor, înscrise în Tratatul de funcționare a UE este încălcat.

”Este pentru prima dată în cei 13 ani de activitate în Parlamentul European când întâlnesc o asemenea situație, în care dreptul la libera circulație a persoanelor și a serviciilor, înscrise în Tratatul de funcționare a #UE este încălcat, în care coordonarea între instituții este bulversată iar buna funcționare a pieței comune este neglijată. Toate acestea pentru a proteja interesele unor state membre în detrimentul altora.

Este de neînțeles această lipsă de coordonare între instituțiile UE din moment ce Parlamentul European este chemat acum să voteze măsuri care peste puțină vreme riscă să fie invalidate de concluziile studiul privind impactul social și climatic al prevederilor Pachetului Mobilitate, derulat chiar în acest moment de Comisia Europeană.

Este de neînțeles lipsa de coordonare între politicile Uniunii, din moment ce reducerea emisiilor de carbon este un obiectiv fanion, integrat în aproape toate politicile sectoriale, iar politica de transport a UE – unul dintre sectoarele care generează un procent semnificativ de poluare – riscă, prin votul de acum să submineze eforturile uriașe pe care toți trebuie să le facem pentru a atinge acest ambițios obiectiv de protejare a mediului.

Este de neînțeles cum, în plin efort financiar de redresare a economiei europene grav afectată de pandemia corona virus, în plenul Parlamentului European se propun măsuri care afectează grav eficiența pieței unice, fix în domeniul transporturilor, domeniu care a demonstrat la începutul crizei #Covid19 că este cu adevărat ”coloana vertebrală” a economiei Uniunii Europene.

Toate acestea sunt efecte ale prevederii din Pachetul de Mobilitate prin care se impune întoarcerea acasă, la fiecare 8 săptămâni a camioanelor goale și motivele întemeiate pentru care m-am opus și mă opun acestor prevederi.

Amendamentele pe care le-am depus, prin care am încercat să îndreptăm măsurile discriminatorii pentru statele de la periferia UE sau să amânăm întregul Pachet Mobilitate nu au fost susținute la votul de ieri. Totusi, încă nu este totul pierdut.

#PachetulMobilitate va intra în vigoare peste 18 luni, iar în această perioadă așteptam rezultatele studiului făcut de Comisie, care poate să răstoarne absolut totul. În plus, în mod sigur aceste regulamente vor fi atacate la Curtea Europeană de Justiție, sper și de către #România.”

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.