jean marinescu

Europarlamentarul PNL, Marian Jean Marinescu,  sustine că UE trebuie să aibă o abordare unitară și cuprinzătoare a învățământului care trebuie pregătit pentru era digitală.

”Peste 1,5 miliarde de elevi și studenți au fost afectați la nivel mondial de închiderea școlilor și universităților din cauza pandemiei. Criza Covid19 a arătat că educația digitală a devenit o necesitate, nu doar pentru copii, ci și pentru adulți. În ce îi privește pe copii, această criză a evidențiat că a venit momentul să găsim cadrul și resursele pentru o Politică de educație comună, măcar pe anumite paliere, cum ar fi educația digitală.

În multe zone rurale din România învățarea la distanță este practic imposibil de realizat. În România, aproape 1 milion de copii, reprezentând 32% dintre școlari, nu au avut
acces la educație timp de câteva luni, din cauza accesului redus la infrastructura de bază. Iar asta i-a pus într-o poziție dezavantajoasă față de copii din statele membre bogate, unde învățare online este o practică folosită în #școli de multă vreme. Dincolo de infrastructură și accesul la aceasta, copiii nu au suficienți profesori pregătiți pentru a preda cursuri online, iar părinții care au fost nevoiți să facă lecții online cu copiii au fost și ei depășiți de situație.

Toate acestea ne arată că UE trebuie să aibă o abordare unitară și cuprinzătoare a învățământului care trebuie pregătit pentru era digitală. Sunt necesare acțiuni speciale, finanțate prin programe europene și naționale, pentru a sprijini, pe de o parte copiii, și pe de alta părinții și profesorii acestora”, scrie eurodeputatul, pe pagina de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.