ionut stroe, bani, federatii

In cursul zilei de luni, ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, a avut o intalnire cu reprezentanti ai federatiilor federațiilor sportive naționale ale căror cereri de finațare sunt eligibile.

Potrivit ministrului, anul acesta finanțarea federațiilor va fi acordată echitabil, în funcție de nevoile pe care fiecare federație le are, dar și de bugetul alocat nouă de către Ministerul Finanțelor Publice.

“Este o abordare nouă pe care o impunem: un dialog deschis, la care toate federațiile au acces. Prioritatea mea este să vedem că există în strategiile Federațiilor componenta sportului de masă, a lărgirii bazei de selecție. Nu mai putem neglija acest lucru. Vreau ca banii dați de stat să relanseze sportul de la bază și să îl readucă în atenția tinerilor. Totul trebuie să fie transparent, pentru că sunt bani publici. În acest an, finanțarea federațiilor va fi acordată echitabil, în funcție de nevoile pe care fiecare federație le are, dar și de bugetul alocat nouă de către Ministerul Finanțelor Publice. Nu vreau să mai existe acele discuții și intrigi despre cum se finanțează sau se premiază sportul în România. Vom mai face un lucru nou: la final de an, ne vom uita mult mai atent la eficiența cu care este folosită finanțarea noastră. Nu pentru a pedepsi, ci pentru a corecta, a învăța și a ne adapta.”, a declarat Ionuț Stroe, ministrul tineretului și sportului.

ℹ️ Cele 63 de federatii sportive naționale care îndeplinesc condițiile de finanțare au fost împărțite în mai multe grupuri de lucru, reprezentanții acestora urmând să se întâlnească cu ministrul tineretului și sportului timp de două zile, astăzi și mâine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.