ionut stroe

Ionuț Stroe, noul ministru al Tineretului și Sportului a deblocat

plata premierilor restante  din ale sportivilor – neplătite de peste un an.

Ministrul Ionut Stroe sustine ca deblocarea premierilor a fost unul din obiectivele sale propuse la preluare mandatului de ministru. 

“Am adus la normalitate situația premierilor. Existau restanțe de plată la multe sporturi și pentru foarte mulți sportivi. Am făcut un efort administrativ important pentru a centraliza tot ce am găsit din urmă și pentru a da în plată. A fost printre primele promisiuni făcute la preluarea mandatului  – să aducem la zi premierile. Am găsit soluții împreună cu echipa din MTS. Avem toți așteptări foarte mari de la sportivii care reprezintă România și, de aceea, statul trebuie să se țină de angajamente și de un calendar onorabil.

Nu a fost normal că acești performeri au fost pur și simplu uitați. Astfel de lucruri afectează încrederea și moralul sportivilor. Este o reparație necesară pe care am făcut-o și sunt sigur că bugetarea de la anul va fi mult mai atentă la acest capitol”, a declarat Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului.

În primele zile ale mandatului, s-a făcut o inventariere a premierilor care erau de plată la data de 30 noiembrie 2019, iar suma acestora era de aproximativ 30 milioane lei. Având în vedere că suma aflată în bugetul MTS la sfârșit de an era în jur de 6 milioane lei, s-a luat decizia achitării, cu prioritate a  premierilor disciplinelor sportive olimpice, precum și a restanțelor ce durau din 2018, la discipline neolimpice, recunoscute de Comitetul Internațional Olimpic, dar și la discipline neolimpice.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.