carol

Guvernul aloca 115,52 milioane lei pentru reabilitarea Colegiului National Carol I Craiova, anunta Compania Naționala de Investiți.

”Proiectul de reabilitare si consolidare Corp Central Colegiul National Carol I, judetul Dolj vizeaza reducerea globala a riscurilor de producere, prin prabusiri totale sau partiale, de pierderi de vieti omenesti, de ranire a oamenilor, precum si de degradare sau distrugere a unor bunuri materiale, cladirea fiind incadrata, la acest moment, in clasa de risc seismic RsII.

Astfel, se urmareste reabilitarea si consolidarea intregului monument din centrul istoric al municipiului Craiova, inclusiv la nivelul instalatiilor si finisajelor, iar elementele decorative (precum componentele arhitecturale, usile decorative din lemn etc.) vor fi restaurate. In prezent, cladirea se afla in faza avansata de degradare, fiind folosita numai partial.

Corpul central, cea mai veche si importanta parte a cladirii, este scoasa din uz din cauza avariilor importante ale structurii de rezistenta, activitatile Colegiului National Carol I desfasurandu-se in corpurile laterale. Valoarea estimata este de 115,52 milioane lei, iar durata estimata de realizare este de 30 de luni, dintre care 6 luni vor fi dedicate activitatii de proiectare.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.