Retelel sociale si-au facut datoria si de data aceasta! Dupa ce o imagine publicata pe o rete de socializare in care o parte a cartierului Bariera Valcii nu se mai vedea din cauza fumului, Garda de Mediu Dolj s-a sesizat si a amendat CET II cu 100.000 lei pentru praful de cărbune care a acoperit mai multe străzi ale Municipiului Craiova. 

”Comisarii au amendat CET II cu 100.000 lei şi au notificat Agenţia de Protecţie a Mediului pentru praful de cărbune care a acoperit mai multe străzi ale Municipiului Craiova

​Ca urmare a prezenţei rafalelor de vânt, au avut loc în perioada decembrie 2021- ianuarie 2022, spulberări de pe cazanele 1 şi 2, spulberări ce au generat depuneri de pulberi sedimentabile în zona apropiată Complexului Energetic – SE Craiova II.

​Acţiunea de inspecţie şi controlul s-a efectuat în dată de 17.01.2021, respectiv în perioada 31.01.01.2022-01.02.2022, în urma sesizărilor, privind calitatea aerului în zona străzilor Aleea 2 Drumul Cornesului, Malinului, Parângului, Coacăzului, din cartierul Bariera Vâlcii.
La finalizarea verificărilor făcute în teren, atât la punctul de lucru al SE CRAIOVA II, cât şi la adresele petenţilor, s-a constatat că blocurile energetice nr.1 şi 2, construcţii tip deschis, prezintă pori/fisuri la sistemul de etanşare al cazanelor şi a canalelor de gaze de ardere, existând depuneri de pulberi pe maşini, alei şi curţi S-a consemnat faptul că cele sesizate de cetăţeni se adeveresc.

Faţă de această situaţie, CET II a fost sancţionat contravenţional, în conformitate cu OUG nr. 195 din 22 decembrie 2005 privind protecţia mediului, cu amendă în cuantum de 100.000 lei şi operatorului i-a fost impus să ia toate măsurile necesare/adecvate în vederea limitării consecinţelor asupra mediului şi a prevenirii altor incidente sau accidente posibile.De asemenea i-a fost dispusă măsură de adoptare a acelor tehnologii de exploatare ale instalaţiilor de ardere, astfel încât să reducă la minim poluarea. Societatea are obligaţia şi de a executa lucrări de reparaţii la sistemul de etanşare al cazanelor şi la canalele de gaze arse.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.