gabriel paunica

Desi se scuza in vreo doua randuri ca materialul postat pe pagina de Facebook nu este un atac la candidatul PNL la Primaria Craiova, ii spunem noi domnului Paunica ca e chiar un atac grosolan la adresa candidatului PNL la Primaria Craiova.

Domnul Gabriel Paunica incearca, pe ultima suta de metri, o alianta cu PNL prin scoaterea candidatului PNL din cursa electorala si sprijinirea candidatului USR – PLUS.  Atacurile repetate asupra candidatului PNL la Primaria Craiova, Nicolae Giugea, sunt dovada ca o astfel de alianta nu ar putea exista si nici rezista, indiferent de imprejurimi.

Incercand sa pacaleasca propriul electorat, aruncand pisica in curtea PNL Craiova, pentru esecul privind o alianta de dreapta la Craiova, presedintele PLUS Dolj spune ca usile aliantei USR – PLUS sunt deschise pana in ziua alegerilor iar conditiile puse de alianta sunt minime.

Domnule Paunica, cu toata stima, conditie minima inseamna retragerea din cursa electorala a candidatului PNL la Primaria Craiova!

”Sunt mulți care se întreabă sincer și pe bună dreptate de ce nu avem o coaliție de dreapta la Craiova. Încerc să expun deschis și la obiect situația momentului, din punctul nostru de vedere. Dacă nu ar exista USR și PLUS, nu am avea cum să vorbim de o alianță de dreapta iar asta este un fapt. Practic acestea sunt partidele de la care se așteaptă o alianță: PLUS, USR și PNL.

În spațiul public, au apărut diverse acuzații la adresa PLUS și îmi propun să le explic. Întreb retoric: de ce nu vrea PNL să facă o alianță cu PSD așa cum a mai făcut în trecut? Răspunsul este evident, pentru că o astfel de colaborare acum, i-ar compromite. Nu este niciun secret, toată Craiova știe că PNL coabitează cu PSD de ani buni, că și în timpul guvernării PSD-ALDE aceștia și-au împărțit și cu PNL diverse funcții publice și mai marii acestor partide fac diverse afaceri împreună. Așadar, simplificând, răspunsul este: pentru că PNL pune unele condiții pentru orice colaborare. În contrapartidă, orice partid este dispus să intre într-o alianță pune și unele condiții. Același lucru îl face și PLUS.

USR și PLUS au făcut deja o alianță. Nu toate condițiile puse pe masă au fost îndeplinite, s-a mai cedat pe alocuri, au mai fost negocieri, au fost și încă sunt discuții în județ și pe programul electoral, dar cele două partide au încheiat deja un protocol, asta este cert!

Ușa este încă deschisă și pentru PNL. Încă se poate și se va putea până în ziua alegerilor, indiferent ce spun unii sau alții. Condițiile pentru colaborare puse de PLUS sunt minime: vrem rezultate pentru Craiova, nu promisiuni deșarte. Nu mai vrem cartiere chinezești devenite ruine! Electoratul nu mai poate aștepta zeci de ani ca să schimbăm orașul ăsta în bine. Plecând de la acest deziderat, nu putem accepta ca propunerea de primar să fie un om fără nici măcar un rezultat palpabil!

De la un om care a deținut ani de zile o funcție de conducere la Stațiunea Bănu Mărăcine nu putem să ne așteptăm să salveze Craiova când știm prea bine ce a ajuns stațiunea. Nu putem aștepta de la un om care nu a deținut niciodată o slujbă în privat să înțeleagă și să revigoreze inițiativa privată de orice fel. Sondaje interne au arătat o susținere pentru domnul Giugea aproape de zero, indiferent că ne place sau nu. Practic, o alianță de dreapta cu domnul Giugea candidat nu i-ar aduce niciun vot în plus față de ce poate obține de la PNL. În stradă nimeni nu știe că domnul Giugea a fost prefect (de 2 ori!) iar foarte mulți habar nu au că acum este deputat. De ce? Pentru că nu a dat rezultatele așteptate de electorat. În timpul mandatelor dumnealui, partidele din care făcea parte au reușit contra-performanțe istorice. Asta arată cu adevărat percepția electorală față de capacitățile candidatului PNL. Nu, nu este un atac, ci este o descriere a ofertei electorale a PNL din 2020.

Nu Dacian Cioloș a refuzat o coaliție de dreapta la Craiova. Pentru vechii politicieni pare paradoxal că Dacian Cioloș ascultă opiniile unor oameni necunoscuți, dar la PLUS chiar contează oamenii. Asta va conta întotdeauna atât în partid cât și în alianțe. Prin oferta electorală pe care o face la Craiova, PNL este cel care arată că nu dă doi bani pe o alianță cu PLUS și USR. Deși domnul Giugea s-a grăbit să afirme că la Craiova nu există o alianță de dreapta, noi reiterăm poziția noastră: ușa Alianței USR-PLUS rămâne deschisă pentru partidele de dreapta care înțeleg să vina cu oameni care demonstrează rezultate palpabile în activitatea lor privată, oameni de la care într-adevăr să avem așteptări că pot și vor să facă ceva pentru comunitate. La București, pentru ca PNL a înțeles miza și mesajul, a renunțat la unii candidați cu probleme. La Craiova de ce nu se poate?

Am sa scriu si răspunsul într-o postare ulterioară.”, scrie Gabiel Paunica, presedinte PLUS Dolj, pe pagina de Facebook

Sursa foto: Gabiel Paunica/Facebook.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.