Ora de Dolj

Ziar Craiova, ziarul numarul 1 al Craiova – site de stiri

Eduard Ciceu, Pro Romania: Termo Craiova a avut parte de un management defectuos, bazat pe partid

Candidatul Pro Romania la Primaria Craiova, Eduard Ciceu, spune ca in Craiova exista o multime de probleme, iar una din acestea este Termo Craiova, o companie care a avut parte de un managementul defectuos, bazat pe partid, care a făcut ca această companie de stat să intre în insolvență și să se apropie cu pași repezi de faliment.

”Craiova se lovește de multe probleme. Una dintre ele poartă numele de Termo Craiova. Managementul defectuos, bazat pe partid, a făcut ca această companie de stat să intre în insolvență și să se apropie cu pași repezi de faliment.

În Craiova, rețeaua de transport a apei calde și reci este complet depășită din punct de vedere tehnic. Punctele termice din cartierele craiovene folosesc tehnologii mai vechi de 30 de ani, iar asta se simte în randamentul și costurile încălzirii.

Soluția? În primul rând, situația juridică a Termo Craiova trebuie soluționată, ca să putem accesa fonduri europene pentru modernizarea rețelei de încălzire. Pe termen scurt, e nevoie și de un audit extern pentru identificarea problemelor care au dus la insolvență, pentru verificarea bugetelor de investiții și a contractelor încheiate.

Optimizarea costurilor poate genera o rezervă de buget considerabilă, care să permită modernizarea treptată a punctelor termice locale. Majoritatea au fost puse în funcționare între 1981 și 1990. O parte din ele figurează ca fiind „modernizate” în 2007, dar tehnologia folosită nu a fost una de ultimă generație, care să influențeze pozitiv randamentul și implicit costurile încălzirii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

%d blogeri au apreciat: