corona virus

Inca trei cazuri noi de coronavirus in judetul Dolj, numarul cazurilor de infectie cu COVID 19 urca 211, de la ultima comunicare a autoritatilor. Astăzi 28.05.2020, ora 9.00, situația epidemiologică a județului Dolj se prezintă astfel:

– 4135 de persoane sunt izolate voluntar la domiciliu
– 72 de persoane se află în carantină
– 2.840 de persoane au ieșit din carantină
– 14.291 au ieșit din izolare voluntară la domiciliu
– 155 de persoane vindecate
– 211 persoane confirmate pozitiv

Persoanele izolate la domiciliu sunt clinic sănătoase și nu prezintă simptomatologie specifică afectării de către virusul COVID-19.

Forţele de ordine au continuat desfăşurarea de activităţi în sistem integrat în vederea asigurării respectării normelor legale aflate în vigoare pe perioada stării de alertă.

Astfel, poliţiştii doljeni au verificat peste 2.300 de persoane şi aproximativ 80 de societăţi comerciale cu privire la respectarea măsurilor şi interdicţiilor impuse în această perioadă, obiectivul urmărit fiind siguranța cetățenilor.
În urma activităţilor de verificare a persoanelor faţă de care a fost dispusă măsura izolării la domiciliu, poliţiştii doljeni au identificat 3 persoane care au părăsit locuinţele, deşi se aflau în izolare.
Cei în cauză au fost plasaţi în carantină insituţionalizată şi au fost sancţionaţi contravenţional, pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020.

 

Instituția Prefectului – Județul Dolj

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.