Dolj: Prefectul Nicuşor Roşca, mesaj de Ziua Veteranilor de Război

0

”Mesajul prefectului judeţului Dolj, Nicuşor Roşca, pentru marcarea Zilei Veteranilor de Război.

Astăzi este Ziua Veteranilor de Război, ziua în care îi onorăm pe cei care au luptat pentru libertatea noastră şi şi-au dat viaţa pentru ca România să fie o ţară suverană. Sacrificiul pe câmpul de luptă nu are cum să treacă neobservat şi graţie eforturilor din cel de-Al Doilea Război Mondial, suntem o ţară-parte a Uniunii Europene şi membru al alianţei militare NATO.

Ziua de 29 aprilie a fost instituită prin Hotărâre de Guvern, în onoarea tuturor militarilor români care şi-au dat viaţa în timpul celor două conflagraţii mondiale, pentru a apăra independenţa şi suveranitatea României.

În calitate de prefect al judeţului Dolj, am fost onorat să particip la ceremonia de cinstire a eroilor neamului şi să transmit gândurile mele de recunoştinţă şi preţuire pentru credinţa şi tăria cu care veteranii au mers pe câmpul de luptă. Este o datorie morală să fim alături de veteranii de război, bravi luptători şi martori ai unei istorii cu atâta însemnătate pentru România.
Mă înclin în faţa sacrificiului dumneavoastră nemărginit, sunteţi adevărate file de istorie ce vor dăinui peste ani şi ani şi un exemplu de vitejie şi onoare ce trebuie urmat!”

Cu respect,
Nicuşor Roşca – prefectul judeţului Dolj

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.