Dolj: La Breasta se deschide un nou serviciu de evidență a persoanelor

0

În data de 31.01.2020, începând cu orele 11.00, SERVICIUL PUBLIC COMUNITAR LOCAL DE EVIDENŢĂ A PERSOANELOR BREASTA își va începe activitatea în regim autonom, în subordinea Consiliului Local din localitate, fiind al 53-lea serviciu public de evidență a persoanelor din județul Dolj.

Serviciul a funcționat deja timp de un an ( 14 ianuarie 2019) dar cu sprijinul și sub autoritatea Consiliului Județean Dolj reprezentat prin Direcția Publică Comunitară de Evidență a Persoanelor Dolj, până la acest moment fiind primite și soluționate 561 cereri formulate de persoane din această localitate.

Printre avantajele majore ale funcționării serviciilor de evidență a persoanelor în fiecare localitate din județ, sunt acelea că oferă posibilitatea de a se elibera în regim de urgență(imediat) acte de identitate în situații de pierdere, furt, deteriorare, că persoanele nu trebuie să se mai deplaseze în altă localitate și pot rezolva în același loc obținerea actului de spațiu, certificatelor de stare civilă și actul de identitate, iar interesul funcționarilor pentru calitatea serviciilor de eliberare și preschimbare acte de identitate crește, datorită faptului că funcționarii se subordonează autorităților locale din aceeași localitate cu beneficiarii de servicii.

Localitatea Breasta înregistrează o populație de aproximativ 3700 persoane iar majoritatea dintre acestea trebuie să-și actualizeze adresa de domiciliu înscrisă în actele de identitate ca urmare a hotărârii Consiliului Local de atribuire nume de străzi la toate arterele de circulație din localitate.

Felicităm autoritățile locale pentru această realizare menită să contribuie la dezvoltarea autonomiei locale în unitățile administrativ teritoriale dar și la creșterea calității serviciilor prestate către populație.

Programul de funcționare al serviciului va fi zilnic de luni până vineri, între orele 0830-1630, în ziua de miercuri programul prelungindu-se până la ora 1830.

Pentru informații suplimentare sau alte detalii, cei interesati se pot adresa Serviciului public Comunitar Local de evidență a persoanelor Breasta – tel/fax:0251455244 sau Direcţiei Publice Comunitare de Evidenţă a Persoanelor Dolj – e-mail contact@evidentadolj.ro, tel: 0351437039, fax:0251421624.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.